„Пиарът“ на президента“

Знаете, в „Мрежата“ обикновено оплитаме събития и личности – хора, които оставят отпечатък в пространствата, които ни заобикалят – медийни, политически, държавни, световни, човешки. Отпечатъците често са не красиви, понякога – нелепи, но в някои случаи –..

публикувано на 21.01.17 в 13:50

Гарантирани ли са правата и сигурността на бъдещите майка в България

Това е темата, която днес в рубриката „Очи в очи с д-р Петрова“ коментира народният представител д-р Султанка Петрова. Много бременни жени, които страдат от тромбофилия не могат да се снабдят с лекарството, което им помага. То се предлага само в..

публикувано на 20.01.17 в 17:15

Какво се вижда в края на тунела на една президентска седмица?

Обзорът на историческата седмица на встъпването в длъжност на президента на Република България Румен Радев и президентът на САЩ Доналд Тръмп води до паралели, противопоставяния, опити за сравнение с театрални спектакли, сериозни констатации и анализи...

публикувано на 20.01.17 в 16:56
Владимир Каралеев

За духа на времето в световната мода

В момента в Берлин се провежда Седмицата на модата. Модният дизайнер Владимир Каралеев, който от 15 години живее и работи в Германия, успя да ни отдели от времето си, за да ни разкаже за тръпката от създаването на всяка от своите колекции, за модата като..

публикувано на 20.01.17 в 13:15
Изглед от София

Без визия за София

Новината е, че живеещите в София искат града им да бъде по-чист, с повече зеленина и обществени пространства. Това е видно от предварителните резултати на онлайн анкетата на координационния екип към Столичната община по съставянето на методика за „Визия за..

публикувано на 20.01.17 в 12:50

От междублокова градина в жилищна кооперация - казусът на жители на Овча купел в София

В днешното издание на „Законът и Темида” обсъдихме казуса на жители на столичния квартал Овча купел. Те са притеснени от започналия строеж на 19-етажна жилищна сграда, която ще вземе мястото на междублокова градина. Част от въпросите на хората от квартала..

публикувано на 20.01.17 в 12:30

Раждането в България като машина за пари

На 18 януари, водеща тема в предаването „Нашият ден” с водещ Александър Райчев беше „Как се  ценообразува раждането в България?”. Потърсихме различни гледни точки, за да разберем кои са факторите, които водят до високите цени в сферата на акушерство и..

публикувано на 19.01.17 в 16:05

Зимна приказка

Зимата вали сняг. Където пречи, се чисти. Т.нар. обществени пространства се ринат обществено. Населението внася такси и данъци на държавата и общините. Държавата и общините по особено прозрачен и законен начин наемат хора и компании, на които да платят, за..

публикувано на 19.01.17 в 12:40
Проф. Тодор Кантарджиев

Проф. Кантарджиев: Грипът е сезонно заболяване, не го бъркайте с други инфекции

В пика на вирусните и бактериални инфекции с проф. Тодор Кантарджиев, директор на Центъра по заразни и паразитни болести говорим за спецификата при лечението на вирусните и бактериални заболявания. Кои са грешките, които най-често допускаме, когато..

публикувано на 18.01.17 в 14:30

Ученици от цялата страна се обединяват от любов към природата

Националният ученически екопарламент е създаден през 2001 година, тогава общонационалният клуб започва да функционира като инициатива на учители и ученици, които се обединяват в името на екологичното образование. Освен доброволчески дейности, гимназистите..

публикувано на 18.01.17 в 13:35