Избори 2017 – ще се избегнат ли този път лошите примери от отминали избори

След два дни българските граждани отново ще застанат пред урните за да изберат хората, които ще ги управляват в бъдещия 44 парламент. По време на цялата отминаваща вече изборна кампания Централната избирателна комисия беше в окото на медиите, просто защото..

публикувано на 24.03.17 в 13:35

Правата на хората с тежки увреждания и ролята на държавата

Може ли по законен ред едно семейство с две деца, които са с тежки увреждания – олигофрения, диабет, остеопороза, артрит да защити правата си? Ролята на институциите и държавата за отстояване правата на хората с увреждания да живеят сигурно и достойно в..

публикувано на 24.03.17 в 13:05

Апел към възрастните

Ако има стълб в тази държава, то това са възрастните хора. Те са строителите на държавата в близкото минало, те са производители на зимнина, те крепят безработните си деца и внуци, те гласуват вместо нас и заради нас, те разхождат, кретайки, правнуци по..

публикувано на 24.03.17 в 12:25
Константин Занков в студиото на програма „Христо Ботев“

БГ туризъм за българи

В първите дни на пролетта и в предвкусване на Великденските празници неизменно планираме пътешествия и ваканции, които могат да достигнат дори до времето на ранната есен. Случва се да се питаме „защо – не“ и „защо – да“ в България или къде ще се почувстваме..

публикувано на 23.03.17 в 16:20

Започна кампанията за обучение в асансьорна безопасност

Партньори са Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) и фондация „Асансьорна безопасност“ . Целта е обучението на деца от най-ранна възраст, както и техните родители в използването на ескалатори, движещи се пътеки и асансьори в..

публикувано на 23.03.17 в 14:17

Разлика между етерични и базови масла

Могат ли етеричните масла да се използват от деца и какво е необходима да знаем преди тяхната употреба.

публикувано на 23.03.17 в 13:05

Честит първи април!

Нали у нас нищо не остава скрито-покрито, разбра се, че след първи април цената на природния газ се очаква да подрипне с около 30 на сто без ДДС, акцизи и такси за пренос. Това, естествено, ще вдигне цените и на парното, топлата вода и тока, а заедно с тях..

публикувано на 23.03.17 в 12:20

Стоките на пазара и алергиите, които предизвикват

Д-р Мариана Мандаджиева – алерголог, ще ни разясни какви опасности крият перилните продукти, козметиката, хранителните стоки, плюшените играчки и още много продукти, които купуваме и използваме редовно.

публикувано на 23.03.17 в 11:50
Фотографът Ивайло Петров

Тайни и загадки: Странната свързаност между хората

Когато се събудите сутрин си личи колко дълго и как сте спали. Как са ви говорили предците, светците и падналите ангели в сънищата. Защо се събуждате, докато други не го правят, защото отлитат в Отвъдното и ... Какво предстои днес? Кого от предопределените..

публикувано на 23.03.17 в 10:05

Най-сладкото хоби

Борис Харалампиев от Пазарджик е избрал най-сладкото хоби за свое любимо занимание. Мъжът започва да събира шоколадови опаковки от цял свят. И така вече 30 години. Как започва всичко и коя е най-ценната опаковка от какаовото изкушение, може да чуете в..

публикувано на 22.03.17 в 14:35