Миролюба Бенатова, Ива Дойчинова, Весислава Антонова и Генка Шикерова

Заглушените гласове

Генка Шикерова, Миролюба Бенатова, Весислава Антонова и Камен Алипиев-Кедъра разговарят с Ива Дойчинова за медийната не/свобода ден след като редколегията на програмата на "Хоризонт" се срещна с членовете на СЕМ в опит за изясняване на причините..

публикувано на 20.09.19 в 11:32
Станимира Хаджимитова и Иван Начев от БПМР връчват наградата на Ася Чанева

Българската платформа за международно развитие раздаде наградите „Журналистика за развитие“

На 19.09. на официално събитие в дома на Европа в София пред студенти, експерти и журналисти Международната група за правата на малцинствата (MRGI) представи своя годишен доклад „Тенденции при малцинствата и коренното население. Влиянието на..

публикувано на 19.09.19 в 17:03

Марина Лазу от остров Идра: момиче с морско име и морска професия

Първата дума, която се появява в ума ми, когато мисля за нея, е боец. Марина се бори с морето, бори се с предразсъдъците на една все още затворена патриархална общност, каквато е островът, към самотните майки, бори се с предубежденията на колегите си към..

публикувано на 18.09.19 в 15:40

Споделени върхове: 10 години от изкачването на Монблан от алпиниста в инвалидна количка – Иван Кожухаров

През 1990 година, при изкачване в Алпите по западната стена на връх Пти Дрю, група български алпинисти попада под огромен каменопад. Един от тях – Иван Кожухаров, е  засегнат тежко. Инцидентът го обездвижва, а лекарската прогноза е, че няма да може да..

публикувано на 17.09.19 в 18:05
Ива Дойчинова и проф., д-р арх. Тодор Булев

Не беше правилно в конкурса за нова визия на площад „Света Неделя“ в София да се допуснат за участие само 7 екипа

Проф. д-р архитект Тодор Булев, председател на Съюза на архитектите в България и бивш главен архитект на община Люлин, беше гост на Ива Дойчинова в „Нашият ден“. Разговорът в студиото започна с коментар на резултатите от конкурса за проект за..

публикувано на 17.09.19 в 17:28
Петър Станимиров, Ива Дойчинова и Благой Иванов

Книга за нашите грехове

На 19 септември, четвъртък, в клуб „Сити стейдж“ в подлеза на НДК ще бъде представена книгата „Седем градски гряха“ – комикси за възрастни. Нейни автори са литераторът Благой Иванов и художникът Петър Станимиров, които са приятели от детинство. Работата по..

публикувано на 17.09.19 в 17:05
Николай Кръстев и Силвия Великова

Разговор за „Преди всички“

В събота на 13 септември 2019 г. в „Мрежата“ по програма „Христо Ботев“ на БНР разговаряме с Николай Кръстев и Силвия Великова за възникналата ситуация в програма „Хоризонт“ на БНР. Коментираме взетите решения, подадената оставка и причините за протеста..

публикувано на 16.09.19 в 11:25

Как започна новата учебна година в българското училище в гр. Арма, Северна Ирландия

Една българска майка цели 4 години пътува всяка събота с малкия си син от Северна Ирландия до Дъблин и обратно, за да може там, в българското училище, да учи майчиния си език… Това е началото на 4-годишната история на Първото българско училище „Иван..

публикувано на 16.09.19 в 09:55

Христовият кръст и християнските добродетели

Заедно със ставрофорен иконом Ангел Ангелов председател на столичния храм „Св. София“ и духовен надзорник на Софийската света митрополия ще потърсим връзката между Кръста Христов и връзката му с основните християнски добродетели по повод предстоящия празник..

публикувано на 15.09.19 в 11:15

„На дъската“ във Фабрика Автономия

Дни преди първия учебен ден в „Нашият ден“ ви каним да излезете „На дъската“ във Фабрика Автономия. С Петър Пиперков говорим за музиката на съвременните тийнейджъри - преди събитието, което ги кани да я слушат през уикенда.

публикувано на 13.09.19 в 13:32