Николай Ангелов и Иван Иванов

Българският отбор по дебати на финал в Оксфорд

Състезанието по дебати на Оксфордския университет – Oxford IV е едно от най-престижните в света и най-голямото във Великобритания. Именно до неговия финал достигна нашият отбор. С това участие той записа едно от най-значимите представяния на..

публикувано на 18.11.19 в 15:44
Калина Станева, Красимир Костадинов и Мария Костадинова

Красимир и Мария Костадинови на гости в "Семейно радио"

В "Семейно радио" е музикално и духово, защото гости са ни валдхорнистът Красимир Костадинов и неговата съпруга – флейтистката Мария Костадинова. Двама ду ши, надарени със способността, чрез таланта си да вдъхновяват децата да се занимават по-задълбочено с..

публикувано на 18.11.19 в 15:16

Райко Алексиев – трагичният финал на неговите шеги

„Не искай хонорар за всяка написана шега, защото ще опечалиш редакцията. А хумористът… знае се, не бива никого да опечалява.“ Едно такова весело правило създава преди десетилетия Райко Алексиев – един от най-видните интелектуалци от първата половина на ХХ..

публикувано на 18.11.19 в 12:35

Антибиотиците – между ползата и резистентността

Европейският ден на антибиотиците всъщност е Ден на разумната, отговорна употреба на антибиотици. Върху това акцентират гостите на Александър Райчев в „Нашият ден“ адв. Мария Петрова , специалист по медицинско право, и проф. Витан Влахов ...

публикувано на 18.11.19 в 11:17

Данъци и цигари – митове и работещи политики

За ефективното данъчно облагане на тютюна говорим в „Нашият ден“ в дните след кръглата маса за данъчното облагане и незаконната търговия с тютюневи изделия в рамките на семинара за политиките за контрол на тютюнопушенето, организиран от Коалицията за живот..

публикувано на 18.11.19 в 10:46

Африка – конфликти и перспективи

Африка притежава 90% от световните запаси от кобалт, 90% от платината, 50% от златото, 98% от хрома, 64% от мангана и над 30% от урана. Африканските гори все още са най-запазените на планетата, има огромни залежи на диаманти, а нефтът е повече отколкото в..

публикувано на 18.11.19 в 09:55

Богатеене в Бога

Как се отдалечаваме от Бога? Може ли човек да служи едновременно на Бога и на Мамона. За стойността на материалните блага. Колко често християните създават в сърцето си олтар на своите пристрастия, а смятат, че е на Бога? Как притчата за безумния богаташ ни..

публикувано на 17.11.19 в 08:05
Адвокат Захари Генов, Анелия Торошанова и адвокат Валентина Каменарска

Как се връща разбит живот или какво губите, ипотекирайки имота си

Защо член 417 от ГПК предоставя държавен суверенитет на банките? Как могат да защитят правата си длъжниците? Какви са рисковете, когато ипотекирате имот и  в какъв капан можете да се озовете? Каква е съдбата на професионалните длъжници, които умишлено са..

публикувано на 15.11.19 в 17:07
Христо Мутафчиев и Ива Дойчинова

Моември – месец на мустака, мъжкото здраве и заедността

Социален факт е, че мъжете не обичат да говорят много за здравето си и не обичат много да се преглеждат. Но каузата "мъжко здраве" си струва и е важна. Ракът на простатната жлеза е втората по честота онкологична диагноза в България и е наричана "тихия..

обновено на 15.11.19 в 14:10

За приемната грижа и спасителите на детството в България

Приемната грижа спасява детството. Около 2000 са приемните родители у нас, около 2000 са изоставените деца на година. Какво мотивира доброволната и професионална приемна грижа? Защо приемните родители нямат социална сигурност у нас?  На 15 ноември в хотел..

обновено на 15.11.19 в 14:10