Чистотата на въздуха в София и големите градове – спазва ли се екозаконодателството и европейските норми?

Преди две-три седмици в окото на медиите влезе темата за замърсения въздух на София. Много се писа и говори за този проблем, който обаче не е нов – вредните емисии във въздуха над столицата често превишават каквито да било норми… Управата на София..

публикувано на 17.02.17 в 16:05
Д-р Султанка Петрова

Д-р Султанка Петрова: Социалната система и отделите за закрила на детето работят неефективно и неадекватно

„Най добрият интерес е децата да живеят спокойно и щастливо. Порочните  практики на социалните служби трябва да се прекратят. Има нужда от ефективни политики за закрила на децата и родителите." - това каза днес в „Законът и Темида” народният представител в..

публикувано на 17.02.17 в 14:35

Децата и родителските войни

На 10 февруари Йвайло Герчев от гр. Варна разказа в ефир своя казус в предаването на тема: ”Защитени ли са правата на родителя, който не отглежда детето след развода?”. В днешното издание на юридическото предаване „Законът и Темида” ще чуете и другата..

публикувано на 17.02.17 в 14:17

Бебе на борда

От днес всички бременни жени ще могат да вземат от касите за продажба на билети в софийското метро значки, които да ги отличават, за да не се налага да молят да им се отстъпи място за сядане, съобщиха от АГ болница "Шейново". Другата цел на..

публикувано на 17.02.17 в 12:35

За едни общински работи

Според Националния статистически институт страната ни намалява с 6 души на час. За времето на т. нар. мирен преход сме се стопили с два милиона. В остатъка са и хората, които не живеят у нас, но са с български паспорти. От картата за това време са..

публикувано на 16.02.17 в 12:35

Децата с онкохематологични заболявания - сървайвъри

На 15 февруари – Международният ден на децата с онкохематологични заболявания, омбудсманът на България Мая Манолова заедно със сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“ организира пижамено парти с цел привличане на вниманието на обществеността и..

публикувано на 16.02.17 в 10:37
Калоян Вангелов

Едва 20 на сто от българите резервират самолетни билети онлайн

Българската туристическа индустрия е в критичен момент на преоценка дали може да трансформира бума на туристически пристигания от нискотарифните превозвачи в печеливши решения. България отчита ръст във всички видове туризъм, но не като резултат от..

публикувано на 15.02.17 в 14:34
Д-р Стойчо Кацаров

Лимитите пречат на болниците и парите трябва да следват пациента

Лимитите пречат на болниците и парите трябва да следват пациента. Около това са се обединили участниците в кръглата маса на тема "Кризите в българското здравеопазване – диагноза и лечение", в която взеха участие представители на Министерството на..

публикувано на 15.02.17 в 14:15
Новото лед осветление в тунел „Ечемишка”

Хайде, стига подвизи!

Руският хуморист Михаил Жванецки преди повече от 30 години беше отбелязал, че понякога подвигът на един е престъпление на друг. Още тогава, в съветските времена, беше прозрял – за да се налага някой да върши геройства в мирно време, някой преди него е..

публикувано на 15.02.17 в 12:30

Гьонсуратлък

Когато става дума за безграничност, някои казват, че безгранична е само вселената, други добавят, че освен вселената безгранична е и човешката глупост. Ще си позволя и аз да добавя нещо. Нахалството и дебелоочието на Софийска топлофикация също са..

публикувано на 14.02.17 в 12:27