Бисер Банчев, Михайлина Павлова и Ели Юрукова в студиото на „Мрежата“

„И днес Балканите са много на мода“ (Георги Василски)

Многохилядни протести в Белград, Тирана и Подгорица подтикнаха противници на правителствата и в трите страни да говорят за „Балканска пролет“. Анализатори обаче отрекоха да поставят под един общ знаменател протестите и подчертаха, че „стабилизираните“..

публикувано на 25.03.19 в 12:30
Линда и Кирил Петкови в студиото на програма „Христо Ботев“

Моето семейство: Линда и Кирил Петкови

В рубриката „Моето семейство“ ни гостуваха Кирил Петков и неговата съпруга Линда Петкова, която е от канадски произход. Той е носител на титлата „Българин на годната 2018“. Кирил Петков е един от основателите на Харвардската програма в „Алма матер“, през..

публикувано на 25.03.19 в 11:21
Веселин Желев в студиото на програма „Христо Ботев“

Световната политика и интернет

„Ще остана в държавната администрация до момента, когато разбера от Туитър, че президентът ме е уволнил“, пошегува се с прословутия Туитър на Доналд Тръмп неговият държавен секретар Майкъл Помпео. В шегата обаче има много истина. „Днес без интернет и..

публикувано на 25.03.19 в 10:05
Свети Григорий Палама

За прехода от душевното към духовното

В неделята на св. Григорий Палама ще се спрем на възникването и същността на исихазма, на живота и делото на един от неговите представители. Разликата между душевното и духовното. За греха и неговите последствия върху човешката природа. Може ли личната ни..

публикувано на 24.03.19 в 08:15

Да научим децата на България как се отглежда екологично чиста храна

В „Нашият ден“ отново заставаме на територията на добротворчеството – с каузите на инициативата „България дарява“. За една от тях на 21 март - в Международния ден на хората със синдром на Даун – ни разказа Апостол Апостолов от фондация „Ботаника лайф“ –..

публикувано на 23.03.19 в 09:25
Румънският град Клуж-Напока, в който се провежда петото издание на Europe Startup Summit

Нед Дервенков от BESCO: В София и България достъпът до капитал за стартиране на бизнес става все по-улеснен

Тази седмица в Клуж-Напока, Румъния, в рамките на Румънското европредседателство се проведе срещата на високо равнище Startup Europe. По този повод в „Нашият ден“ разговаряхме с Нед Дервенков – член на УС на Българската стартъп асоциация (BESCO), една..

публикувано на 22.03.19 в 16:55

За кожата на едно животно

В „Нашият ден“ разговаряме с Петя Алтимирска, председател на инициативния комитет на Националната гражданска инициатива за забрана добива на ценни кожи в България , в деня на откриването на изложбата „Влиянието на фермите за ценни кожи“. Изложбата е част..

обновено на 22.03.19 в 16:38
Адв. Захари Генов, Анелия Торошанова, адв. Пламен Борисов и Христо Джалъзов (отляво надясно)

Защитени ли са правата ни, когато сме извън България

В звуковия файл ще чуете частния случай на Христо Джалъзов от град Перущица. От 20 години той работи като международен шофьор, но при едно от последните си пътувания в Англия се сблъсква с проблеми, които за съжаление институциите у нас неглижират. „Винаги..

публикувано на 22.03.19 в 15:20
Адвокат Пламен Борисов

Необходими са спешни промени в семейното право

Факт е подписка в подкрепа на Националната гражданска инициатива „Право на семеен живот“. Срокът за подкрепата е 26 март. Днес в предаването „Законът и Темида“ адвокат Пламен Борисов обясни, че чрез националната гражданска инициатива „Право на семеен живот“..

публикувано на 22.03.19 в 14:45
Ива Дойчинова и Красимир Георгиев в студиото на програма „Христо Ботев“

Ултрамаратонецът Красимир Георгиев за личната си история и новата си кауза – „Коридор №8“

Тази сутрин гост на Ива Дойчинова в „Нашият ден“ беше ултрамаратонецът Красимир Георгиев, известен с участието си в най-тежкото състезание в света по маршрута „Бадуотър“ в Долината на смъртта, както и с много други свои невероятно дълги бягания, някои от..

публикувано на 22.03.19 в 12:35