Алексей Пампоров, Михайлина Павлова и Николай Облаков

Кой говори и на кого или за избора на битките, зад които да застанем

Кои са „търговците на омраза“ и по какво се различават те от „лешоядите на нашето разделение“? Защо нещата , които ни събират са по-малко от тези, които ни разделят? Ескалира ли бедността и заедно с нея корупцията? Измислен термин ли е..

публикувано на 17.01.19 в 14:55

Застрояването на един български квартал

За застрояването на един български квартал говорим в „Нашият ден с „избягал“ в Банкя философ и с организираща уют пред блока си бизнесдама в деня на крайния срок за подаване на становища във връзка с предвижданото в столичния квартал „Младост“..

публикувано на 17.01.19 в 11:57

Когато държавата разхищава нашите пари

„И отново „как е възможно това?“ Това е неуважение към данъкоплатците. Как си построихме (електронна) бюрокрация за 200 милиона. Национален Дворец на Разхищението. Приказка за 4 милиона и 6 маймуни. „Безплатно“ саниране. Я пак?! Как 1 милион..

публикувано на 17.01.19 в 11:33
Историческата закуска с Франсоа Митеран, 18 януари 1989 г.

Закуската с Митеран: 30 години по-късно

За известната среща между френския президент Франсоа Митеран и група български интелектуалци от средите на дисидентско движение в България, която се оказва един от ключовите моменти за свалянето на комунистическия режим в България през есента на..

публикувано на 17.01.19 в 11:17
Мария Мира Христова и Антоанета Салфидж

#ДаБъдеБаня

Два пръстена от минерални извори обграждат планината Витоша, в подножието на която е все по-гъсто населената София, която расте, но не старее. В герба на града от древността до днес неслучайно присъства символът на минералните извори, чийто..

публикувано на 16.01.19 в 17:03

До Оман и обратно с Ивайло Дончев

Това издание на рубриката „География на сетивата“ на предаването „Семейно радио“ ни отвежда към екзотичния Оман, а наши водачи са пътешественикът-приключенец Ивайло Дончев и Ирина Вълчанова. Макар да е юрист по образование, Ивайло се приема себе си..

публикувано на 16.01.19 в 14:43

Срещи в зоопарка

През изминалата година Зоологическата градина в София отбеляза 130 години от своето създаване. С директора на столичния зоопарк, Добромир Бориславов, разговаряме в ефира на „Нашият ден“ за предизвикателствата да ръководиш една от най- големите..

публикувано на 15.01.19 в 14:33
Спасимир Пилев, Ива Дойчинова и Жюстин Томс

Световно килийно училище – 18 години от създаването на Уикипедия

На 15 януари 2019 г. се навършват 18 години от основаването на Уикипедия – многоезичната, базирана в интернет свободна енциклопедия. По този повод в студиото на „Нашият ден“ гостуват Жюстин Томс и Спасимир Пилев, редактори в българската версия на..

публикувано на 15.01.19 в 11:34
Коста Филипов, Ива Дойчинова и Димитър Димитров

Как ще гласува британският парламент за Брекзит

"И аз съм против много неща в ЕС, но предпочитам да съм против вътре, отколкото вън" - с тази знаменита фраза на Маргарет Тачър започва разговора за перспективите пред Брекзит. Възможен ли е компромис в ситуацията на невъзможно съгласие? Как сте..

публикувано на 15.01.19 в 09:45

Виктория Троянова: Учим за емоциите, както учим за всичко друго

Виктория Троянова е детски психолог и активно работи с деца и младежи в Центъра за приобщаващо образование. Според нея позитивната самооценка и възпитанието на емоциите в ранна детска възраст могат да гарантират не само успехи в училище, но и..

публикувано на 14.01.19 в 13:44