Тодор и Даниела Тодорови

Гости в „Моето семейство“ - Даниела и Тодор Тодорови

Отново талантът е свързал двама души - това са художниците Даниела и Тодор Тодорови. Той е признат скулптор в световните галерия, а тя - живописец с множество изложби у нас и навън. За творчеството, за порасналите синове, които също са поели по пътя на..

публикувано на 16.01.18 в 09:25

За Западните Балкани и процесите на присъединяването им към Европейския съюз

Как българското европредседателство ще се отрази на процесите на присъединяването на Западните Балкани към ЕС – за това ще говорим в следващите минути. А също и за това как се променят нагласите на Балканите и как Брекзит повлия на тези настроения. На този..

публикувано на 15.01.18 в 15:08
Доц. Георги Бърдаров

За демографията и дългосрочните прогнози

Естествено, демографията не може да бъде нито лоша, нито добра, тя е наука за динамиката на човешката популация, но най-новите демографските прогнози на Националния статистически институт показват, че до 2070 година населението на страната ще се е..

публикувано на 15.01.18 в 14:37
Последното свободно Тракийско хоро в село Булгаркьой 1912 г.

Историята на село Булгаркьой

В рубриката „Моята история“ - съвместен проект с гражданска платформа MOVE.BG, ви разказваме интересни родови истории, историите на вашата къща, улица, град. Всяка една от тях е част от общата ни история. Днешната ще ни разкаже за едно село, което вече го..

публикувано на 15.01.18 в 14:26

Законът и законодаващите

Днес протестират служителите от 23 общински болници. Те искат 30 млн. лв. и спешно изплащане на надлимитната дейност за последните две години и половина и повишаване цената на клиничните пътеки с 30%. Светъл пример за тях са 100 млн. повече за заплати, които..

публикувано на 15.01.18 в 12:34
Милко Йовчев, Калина Станева и Боряна Пенева

Гости в „Моето семейство“ Боряна Пенева и Милко Йовчев

В „Моето семейство“ ще ви срещнем с едно семейство от двама млади актьори, посветили времето си на двете си деца и документалния театър. Те са Боряна Пенева и Милко Йовчев и са търсачи на безлюдни села, в които обаче има сърца гладни за изкуство.

публикувано на 15.01.18 в 12:20
Доц. Свилен Тутеков

Истинско монашеско служение

В неделята на 10-те прокажени разговаряме за евхаристията като благодарност, за първообраза на монашеското служение, правило или изключение е монашеството. Гост в предаването е доц. Свилен Тутеков, преподавател във Великотърновския университет „Свети..

публикувано на 15.01.18 в 10:55

Страхове и възможности в Мрежата

Юлия Роне е културолог и социолог, изследовател на протестните движения и начините, по които функционира комуникацията в Интернет. В началото на тази седмица тя започна цикъл от лекции в пространството на социалния център „Фабрика Автономия“, наречени..

публикувано на 12.01.18 в 15:36

По-добър живот за нашите деца

В началото на разговора в рубриката „Очи в очи“ заместник-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова подчертава, че всяко общество се движи напред от своето младо поколение. Напоследък, казва тя, отново станахме свидетели на агресия и..

публикувано на 12.01.18 в 14:22
Адвокат Емилия Димитрова, Савина Величкова и Анелия Торошанова в студиото на

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост

След една дълга съдебна сага и прехвърляне на топката от институция на институция, една жена продължава да търси справедливост Савина Величкова е собственик на апартамент в жилищна сграда в центъра на София, близо до НДК и председател на етажната..

публикувано на 12.01.18 в 13:15