Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Борисов открива форум за възможностите за инвестиции в държавите от Западните Балкани

Снимка: БГНЕС

Премиерът Бойко Борисов ще открие бизнес форум, посветен на възможностите за инвестиции в държавите от Западните Балкани. Конференцията е част от множеството прояви, съпътстващи Срещата на върха утре.

Общите инфраструктурни проекти могат да помогнат на балканските държави да постигнат стабилен растеж и да подобрят конкурентоспособността на икономиките си, каза в скорошно интервю за "Хоризонт" ръководителят на ГД "Разширяване" в Европейската комисия Кристиян Даниелсон.

"Тези междудържавни проекти са много важни. Държавите имат съгласие за създаването на нещо като икономически регион, което означава повече икономическа свързаност. Естествено, това изисква и обща инфраструктура, защото без пътища няма търговия", каза той.

Икономическата свързаност е ключова и за напредъка в различни спорни области, категоричен е Даниелсон:

"Мисля, че най-голямото предизвикателство пред държавите от Западните Балкани е да се възползват от тази възможност, за да направят уверени крачки напред по пътя към Европа".

В конференцията ще участват представители на български компании и организации, както и на такива от страните от Западните Балкани.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна