Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Премиерът разпореди бързо изплащане на дължимите заплати в болниците в Ловеч и Враца

Борисов: Министърът на вътрешните работи и ръководителят на "Гражданска защита" да обиколят пострадалите от вчерашната буря и градушки населени места и да помогнат на кметовете

Снимка: МРРБ

В началото на заседанието на правителството премиерът Бойко Борисов разпореди министърът на вътрешните работи и ръководителят на "Гражданска защита" да обиколят пострадалите от вчерашната буря и градушки населени места и да помогнат на кметовете.

Борисов поиска от министъра на здравеопазването Кирил Ананиев бързо изплащане на дължимите заплати в болниците във Враца и Ловеч. Премиерът подчерта, че никога до момента за здравеопазване не са отделяни толкова много средства в бюджета и поиска от Ананиев хората да си получават заплатите и паралелно с това да се правят реформи.

„И обяснявайте, че не може да се крадат и източват болници, и да гледам сестри, санитари… Жената от февруари, като не си е получила заплатата, ще даваме с половин милиард повече в тази сфера... Тя казва: „Може да давате и 20 милиарда, аз не съм си взела заплатата, за мен това е важно."…, заяви Борисов, но получи отговор от министъра на здравеопазването, че проблемът с болниците във Враца и Ловеч е системен.

„И тематично са били водени към фалит повече от 13 години“, каза Ананиев.

Министър-председателят настоя министърът на здравеопазването да се заеме лично и да ги стабилизира.

„Това го правим. Ние всеки ден водим разговори с кредиторите, вдигаме запорите, само и само да функционират, и пак са недоволни“, отговори Ананиев.

„Ако аз от февруари ти спра заплатата, и ти ще си недоволен. Не можем да накажем хората там, затова че калпаво е било ръководството. Да не се получава повече! Това са ни два областни града!“, настоя Борисов.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени