Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Министърът на отбраната на Македония не коментира варианта "Илинденска Македония"

| обновено на 18.05.18 в 17:45
Снимка: vlada.mk

Министърът на отбраната на Македония Радмила Шекеринска не коментира информацията, че единия от вариантите обсъждан в разговорите с Гърция по спора за името е "Илинденска Македония":

"Бяхме много внимателни в целия този процес. Много важно е да бъдем внимателни и във финалната му част. От наша страна, още преди срещата на 20-те премиери, казахме, че докато преговарящите и премиерите не стигнат до решение, което смятаме, че е подчертано, ние се въздържаме от изяви". 

Шекеринска и министър Красимир Каракачанов наблюдаваха демонстрация на военни от Специалните сили на двете държави на граничен пункт "Логодаж". Беше показано неутрализиране на терористи с въздушна подкрепа. Двамата политици изтъкнаха доброто си сътрудничество след подписването на Договора за добросъседство преди близо година. Командирът а Спецсилите бригаден генерал Явор Матеев отбеляза, че и двете страни имат полза от учението. България вече работи по НАТО-вски процедури, които са особено полезни за македонските военни.  

Матеев изтъкна, че е време в Българската армия od има командване на специалните сили, но министър Каракачанов отклони отговора на този въпрос.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна