Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Клоп: Рамос приложи хватка от борбата срещу Салах

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Серхио Рамос приложи хватка от борбата срещу Мохамед Салах, заяви мениджърът Юрген Клоп след загубата на "Ливърпул" с 1:3 срещу "Реал" (Мадрид) във финала на Шампионската лига по футбол. Именно тази ситуация извади от игра египтянина в средата на първото полувреме и испанците доминираха до края на мача, за да спечелят трофея.

"На първо време искам да поздравя "Реал" (Мадрид). Нека не забравяме, че те спечелиха Шампионската лига. Разбира се, че това беше много важен момент в мача. Наясно съм, че ако говориш така след мач, значи си го загубил и звучиш така, сякаш не приемаш нормално загубите. Но лично за мен това беше грубо нарушение. Като хватка в борбата. Мо пък нямаше късмет, защото си падна на рамото", каза Клоп след мача.

"Беше очевидно, че момчетата бяха шокирани. След контузията на Салах се прибрахме в нашата половина и "Реал" опита да използва инерцията до момента, в който свикнахме със ситуацията", добави той.

"Не беше никак лесно, но удържахме 0:0 до полувремето и тогава получихме възможност да променим някои неща в играта ни. Говоря най-вече за пресата по терена, която извършвахме много добре в началото на първото полувреме. А после и да играем повече футбол", продължи Клоп.

"След това дойдоха и ключовите моменти - головете. Бяха странни, но сме длъжни да ги приемем за факт. Резултатът е 3:1 за "Реал" и именно заради това определено не сме в настроение", завърши германецът.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени