Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

De Fuego Orchestra представи новата си песен "Кажи защо"

Снимка: Личен архив
De Fuego Orchestra е една от четирите групи в България, които свирят салса.
Името De Fuego (от испански) означава "от огън", а самата формация е създадена през 2008 г. Идеята идва спонтанно сред приятели, а поводът е да се направи подарък за рожден ден на столичен латино клуб.
В началото групата се подвизава под името Live Band и се състои от петима членове, повечето от които танцьори и приятели на аудиторията, пред която се представят. Зарадвани от успеха си и от бурните положителни реакции на публиката, групата решава да продължи започнатото. За няколко месеца развиват вида и стила си и избират ново име - De Fuego.
Момчетата определят стила си като комерсиално латино, бачата и салса, което ги доближава не само до танцуващата аудитория, а и до хората, които не се занимават с музика и танци. Освен латино хитове, групата има и свои авторски песни.
В края на април De Fuego Orchestra участваха в радиоконкурса "Пролет 2018" с най-новата си песен "Кажи защо", а от тази седмица тя е част от националната класация БНР Топ 20. Песента е с богато звучене и брас акомпанимент.
Повече за нея чуйте от фронтмена на De Fuego Димитър Лазаров, с когото разговаря Веселин Александров.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна