Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Папа Франциск благослови световното и българското таекуондо на аудиенция

4
Снимка: БФ Таекуондо

Папа Франциск благослови спорта таекуондо на официална аудиенция. Негово Светейшество отвори вратите на Ватикана и многохилядната публика на площада, успя да наблюдава почетната визита на световния елит на олимпийското таекуондо и демонстрацията подготвена за Светия отец.

Делегацията, която бе посрещната на светото място се състоеше от всички президентите на континентални съюзи по таекуондо, начело с президента на международната федерация д-р Чо.

Огромна чест, бе засвидетелствана към България, след като по настояване от световната централа, единственото изключение в делегацията е присъствието на Слави Бинев, който не е континентален таекуондо президент. Този жест към страната бе направен, заради, приноса и към развитието на таекуондо в световен мащаб.

След официалната част, делегацията проведе разговори с Негово Светейшество под наслова „Мирът е по-важен от триумфа“, което е и официален слоган на Хуманитарната Фондация към световното таекуондо.

Голямата атракция от днешната папска визита бе уникалното демонстративно таекуондо представяне, което корейският демонстративен отбор бе подготвил.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна