"Стандард енд Пуърс" понижи кредитния рейтинг на Дойче банк

Снимка: ЕПА/БГНЕС

В петък агенция "Стандард енд Пуърс" понижи своя кредитен рейтинг за Дойче банк, изразявайки опасения относно плановете за преструктуриране на водещия германски кредитор, съобщава "Уолстрийт джърнъл".

Рейтинговата агенция намали дългосрочния рейтинг до "BBB+" от "A" както на банката като цяло, така и на нейните основни дъщерни дружества.

Намиращата се в затруднение банка съобщи през миналата седмица, че планира да съкрати хиляди работни места в опит да направи основен ремонт на оперативната си дейност и да намали разходите си, за да подобри оперативната си дейност и да намали разходите си.

"Стандард енд Пуърс" обаче заяви, че вижда "значителни рискове при изпълнението на осъвременената банкова стратегия в условията на продължаващи неблагоприятни пазарни условия в сравнение с нейните конкуренти".

Трябва да се има предвид, че инвеститорите на Дойче банк поискаха оставката на нейния председател - Пол Ахлейтнер по време на годишното общо събрание, проведено през миналата седмица. Вчера пък "Уолстрийт джърнъл" цитира секретна информация, според която още преди година Федералният резерв е определил като "тревожно" състоянието на разрастващия се американски бизнес на Дойче банк. Всички това допринесе за продължаващото понижение на акциите на водещата германската банка, като от началото на годината те се обезцениха с близо 42%.

Въпреки понижения рейтинг обаче, "Стандард енд Пуърс" отбеляза, че запазва стабилна перспектива за кредитния рейтинг на Дойче банк, посочвайки, че с течение на времето нейното ръководство ще изпълни плановете за преструктуриране и ще постигне дългосрочните си цели.

Акциите на Дойче банк стартират търговията в петък с известно повишение от около 1%, игнорирайки понижения кредитен рейтинг от страна на "Стандард енд Пуърс", след като вчера те се сринаха с близо 7% в резултат на информацията, че Федералният резерв е определил като "тревожно" състоянието на разрастващия се американски бизнес на големия немски кредитор.


Още от категорията
Премиерът Бойко Борисов на символичната първа копка за изграждането на автомагистрала

Премиерът Борисов присъства на първата копка на участък от магистала "Хемус"

Премиерът Бойко Борисов присъства на символичната първа копка за изграждането на автомагистрала "Хемус" между Буховци и Белокопитово. "За година и 2-3 месеца ще се справим с този участък. Строителите са в готовност, тръгваме и в двете посоки – към Шумен и към Търговище, така че да се работи максимално бързо, заяви Бойко Борисов.  Участъкът е дълъг..

обновено на 16.08.18 в 14:40

Swisse Re: Размерът на загубите от природни бедствия в световен план се сви през първото полугодие до 36 млрд. долара

Общите световни икономически загуби в резултат на бедствия спаднаха през първата половина на 2018-а година до 36 млрд. долара от 64 милиарда долара за същия период на миналата година, заяви в четвъртък застрахователната компания Swiss Re, предаде Ройтерс. Глобалните застрахователни загуби в следствие на бедствия спаднаха до 20 млрд. долара от..

публикувано на 16.08.18 в 13:47

Силен отскок на британските продажби на дребно през юли след солидни харчове около Световното футболно първенство

През юли продажбите на дребно във Великобритания нараснаха по-силно от очакваното, тъй като необичайните горещини и Световното първенство по футбол допринесоха за солиден ръст на продажби на храни и напитки, показват данни на официалната статистика ONS. Подкрепа за по-добрата търговия на дребно оказаха и увеличените продажби на облекло, след..

публикувано на 16.08.18 в 12:46

Позитивен старт на европейските борси след предпазливо завръщане на инвеститорския риск-апетит

Европейските акции опитват отскок в началото на търговията в четвъртък, след като Пекин обяви, че до края на месеца предстои подновяване на търговските преговори с Вашингтон. Това допринася за частично възстановяване на инвеститорския риск-апетит на фона на подновени надежди за избягването на мащабна търговска война между двете на големи..

публикувано на 16.08.18 в 11:57

Турската валута се върна под психологическата бариера от 6,0 лири за долар

Турската валута поскъпва за трета поредна сесия на търговия, връщайки се под психологическата бариера от 6,0 лири за един щатски долара. Подкрепа за продължаващата и в четвъртък възходяща корекция на лирата оказа новината, че Катар е поел ангажимент да инвестира 15 млрд. долара в Турция. Късно в сряда емирът на Катар одобри пакет от икономически..

публикувано на 16.08.18 в 10:55

Инж. Мирослав Мазнев: Има условия за провал на спешните строителни проекти

"Строителният бранш ще бъде консолидиран при ремонта на обекти, които биха представлявали заплаха, и по никакъв начин не бива да се допуска каквото и да е аварийно състояние".  Това каза в предаването "Преди всички" изпълнителният директор на Строителната камара инж. Мирослав Мазнев в предаването "Преди всички". Над 200 мостови съоръжения се нуждаят..

публикувано на 16.08.18 в 10:20

Китай ще поднови търговските преговори със САЩ до края на август

Китай ще изпрати делегация в САЩ по-късно този месец за подновяване на търговските преговори, обяви в четвъртък китайското търговско министерство, съобщават редица водещи медии. В кратко изявление на уебсайта на министерството се посочва, че заместник-министърът на търговията Ван Шоувън ще се срещне с Дейвид Малпас, който е..

публикувано на 16.08.18 в 10:16