Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СЕМ: Рекламата на хазартни игри да се излъчва след 22.00 часа

| обновено на 05.06.18 в 12:52


Рекламата на хазартни игри да бъде ограничена като количество и да се излъчва след 22.00 часа. Около това мнение се обединиха повечето членове на СЕМ. Те обсъдиха внесения от Обединените патриоти проект за промени в Закона за хазарта.
Предстои становището на медийния регулатор да бъде официално изготвено и да бъде внесено в Народното събрание. Председателят на СЕМ София Владимирова каза:
"Колегите изразиха своите становища. Общото мнение е, че целта е ясна и е правилна и е редно на този остър социален проблем да бъде обърнато особено внимание. Ако се направи по аналогия със Закона за здравето и алкохолните напитки, да бъде препозиционирана рекламата с търговското слово във време, в което няма да е достъпна за деца и за уязвима аудитория".
На днешното си заседание членовете на Съвета за електронни медии единодушно прекратиха правомощията на Мария Стоянова като член на медийния регулатор. Стоянова подаде заявление да бъде освободена заради изтичането на мандата й на 01.06. Предстои президентът Румен Радев да издаде указ за назначаване на нов член на СЕМ от президентската квота. 
Целия репортаж чуйте в звуковия файл. 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!