Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Концерт „Митове и легенди“ в център "Тракарт"

Концерт „Митове и легенди“ на сопраното Диляна Георгиева и пианистката доц. Галина Апостолова ще се състои тази вечер в Културен център „Тракарт“ в Пловдив.

Концертът "Митове и легенди" е проект, който популяризира в една програма класическа музика с творби от Моцарт и Пуленк, и уникалното богатство на фолклора ни с песни от родопския край, между които  - "Месечинко лю грейливка",  "Девойко мори хубава" и "Биляна платно белеше" от Панчо Владигеров. 

Оперната певица Диляна Георгиева и пианистката доц. Галина Апостолова са утвърдени музикантки с международна кариера и силно присъствие на българските сцени. Те гостуват на престижни музикални фестивали и културни форуми както заедно, така и като солистки на различни симфонични оркестри и камерни състави. В богатия си репертоар Диляна Георгиева обхваща централни оперни роли, кантатно - ораториални произведения и камерни пиеси, арии и песни. Доцент Галина Апостолова съчетава преподавателската си дейност в НМА "Панчо Владигеров", София с тази на концертиращ пианист и изпълнител на барокова, предкласическа, класическа и съвременна музика. Двете музикантки имат огромнен афинитет към българската музика и представят част от огромното ни музикално наследство със завидно майсторство, лекота и дълбоко внушение.

Сопраното Диляна Георгиева и пианистката доц. Галина Апостолова издават албум с френска камерна музика през 2016 година със заглавие "След една мечта".


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна