Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БФС назначи нов селекционер

БФС

Един от младите и перспективни специалисти в детско-юношеския футбол Любомир Божанков беше утвърден от Изпълкома на БФС за национален селекционер на родените след 1 януари 2003 г. (за момента U15). Назначението е след предложение на Комисията по детско-юношески футбол и на Емил Костадинов, който отговаря за юношеските национални отбори в ръководния орган.

Набор 2003 ще играе първи кръг евроквалификации като U17 през есента на 2019 година, а предстои да бъдат обявени лагери и контроли. Този набор все още не е събиран на лагери, като момчетата са тренирали в два регионални центъра. Правени са сборни отбори на Източна България с тренировки във Варна и на Западна България с тренировки в София.

Божанков, който работеше в школите на "Славия" и ДИТ, е избран в конкуренцията и на други претенденти за поста. 40-годишният син на легендарния треньор по баскетбол Стоян Божанков е играл като полузащитник в родния си клуб "Славия", а също така в "Пирин", "Хасково", "Берое", "Нафтекс", "Родопа" (Смолян), "Академик" (София) и "Видима-Раковски" (Севлиево).



БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна