Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Партия "Възраждане" събира подписи за референдум дали да се въведе еврото в България

Костадин Костадинов
Снимка: БГНЕС

От партия "Възраждане" твърдят, че над 100 хиляди души са подкрепили подписката за организиране на референдум за въвеждането на еврото в България. Това съобщи в Стара Загора председателят на партията Костадин Костадинов. 

Костадин Костадинов взе участие в отворена среща-дискусия със старозагорци, посветена на темата за въвеждането на еврото. По мнението му, страната ни не трябва да влиза в еврозоната, за да не губи суверенитета си. Подписката ще продължи до 23-ти юли:
"По закон трябва да съберем поне 200 000 подписа, за да внесем тази подписка в Народното събрание и съответно депутатите да бъдат длъжни да я разгледат, но не са длъжни да я приемат. Ако съберем повече от 400 000, тогава са длъжни да я приемат."

Той е категоричен, че България не трябва да допуска натиск отвън за затваряне на електроцентралите в "Марица-Изток":
"Ние, ако не строим АЕЦ "Белене" и същевременно, ако затворим "Мариците", извинявайте, откъде точно ще доставяме електричество в домовет си, в икономиката. Ще внасяме от Турция вероятно. Всяка една държава има право на вето по вземане на решения, които смята, че са в ущърб на нейния национален интерес. По дяволите, това е в ущърб на националния интерес."

Костадинов заяви, че партия "Възраждане" има намерение да се яви самостоятелно на местните избори догодина, включително с кандидат за кмет в Стара Загора.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна