Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Антъни Бурдейн бе открит мъртъв в хотелска стая

Известният американски кулинар сам е сложил край на живота си

Снимка: Ройтерс

Известният американски ресторантьор, телевизионен водещ и автор на книги Антъни Бурдейн е бил намерен мъртъв в хотелската му стая в Страсбург. По информация на CNN, телевизията, за която той снимаше предаване, причината за смъртта му е самоубийство.

61-годишният кулинар е бил във Франция за снимките на епизод от Parts Unknown - неговата поредица, чийто 11 сезон имаше премиера през миналия месец. Тялото му е било открито от неговия близък приятел и колега Ерик Рипърт.

"С изключителна тъга можем да потвърдим смъртта на нашия приятел и колега Антъни Бурдейн. Неговата любов към великолепни приключения, нови приятели, чудесна храна и напитки, и забележителните истории на света го правят уникален разказвач, талантът му никога не спира да ни учудва и ще ни липсва много. Нашите мисли и молитви са с дъщеря му и семейството в това изключително трудно време", пишат от CNN.

Антъни Бурдейн е една от най-популярните телевизионни звезди и един от най-продаваните автори на кулинарни книги в света, променяйки мисленето на хората за храната и пътешествията. През 1999 г. списание "Ню Йоркър" публикува статията му "Не яжте, преди да прочетете това", която той по-късно доразвива в книгата "Поверително от кухнята", и така неговата популярност започва да расте. Следва и поредица от успешни телевизионни предавания. Бурдейн е носител на редица кулинарни награди.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна