Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха пиян и дрогиран шофьор на ученически автобус

| обновено на 10.06.18 в 18:59
Снимка: БГНЕС

Във Варна задържаха водач на ученически автобус, употребил алкохол и наркотици. Оказа се, че той вече има две предишни присъди за шофиране в нетрезво състояние. Шофьорът е нает от варненската фирма "Алина тур", която е превозвала ученици от училище "Васил Априлов" и при други екскурзии. 45-те третокласници са тръгнали с друг автобус и друг шофьор за Велико Търново.

Говорителят на Областната дирекция на МВР във Варна Ивана Милева съобщи, че шофьорът е тръгнал по-рано от определения час:

"8.30 е бил часът, в който екскурзията е трябвало да започне. Той е предприел по-ранно тръгване. Отивайки на място, полицейският екип установява, че автобусът е тръгнал. Автобусът е спрян, за да бъде извършена съответната проверка. При нея е установено, че водачът на автобуса е употребил алкохол с концентрация от 1,27 промила. При последващите тестове е установено, че е употребил и наркотични вещества. Интересното в случая е, че този човек има 14 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата, като две от тях - от 1999 и от 2009 година, касаят употреба на алкохол, за което е бил лишаван от трудоспособност и осъден".

Директорът на училище "Васил Априлов" Албена Комитова каза, че ще търси отговорност на фирмата и ще иска тя да плати неустойка заради инцидента. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна