Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Екшън на АМ "Тракия", шофьор заплаши друг с пистолет

Снимка: Радио Шумен

Водач на лек автомобил е заплашил с пистолет шофьор на автобус на АМ „Тракия“ по време на изпреварване. Извършителят е задържан за 24 часа за хулиганство на пътя.

Инцидентът е станал край Чирпан в посока София, където заради ремонт на магистралата трафикът е затруднен и често се образуват километрични опашки от автомобили.

Конфликтът възникнал по време на изпреварване на варненски автобус от шофьор на лек автомобил. По данни на пътници, мъжът от леката кола размахвал пистолет на колегата си.

При разпитите извършителят обяснил, че е бил провокиран от другия шофьор, който по-рано го засякъл на пътя, съобщи директорът на областната полиция на МВР в Стара Загора старши комисар Георги Хаджиев.

Незабавно са изпратени наряди на РПУ - Чирпан. Информацията е потвърдена и е образувано бързо полицейско производство по член 325, алинея 3. Разпитани са около пет човека, включително и шофьорът на автобуса, които потвърждават, че шофьорът на лекия автомобил е размахвал оръжие от автомобила. Сега той е преведен в Районното полицейско управление. Задържан е за 24 часа и с протокол за доброволно предаване е предал оръжието си.

Оръжието на шофьора е законно притежавано. Той е с чисто криминално досие.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна