Eмисия новини
от 17.00 часа

Полицията задържа двама от ромите, нападнали с ножове и брадви работници в училище в Угърчин

| обновено на 12.06.18 в 07:54
Снимка: БГНЕС

Полицията задържа двама от ромите, нападнали с ножове и брадви работници в училище в Угърчин. Полицаи опазваха реда в града през цялата нощ. Входовете на Угърчин се охраняват от части на жандармерията.

Напрежението възникна, след като вчера трима роми нападнаха с ножове и брадва строителни работници и пребиха възрастен мъж и жена.

Заместник-кметът на Угърчин Мария Динова поясни късно снощи, че обстановката в града е спокойна. Според източници на „Хоризонт“ обаче след инцидентите напрежението е ескалирало с цел отмъщение и затова се е наложило да се търси съдействие от жандармерията.

„Имало е запалена къща. Пожарът е потушен. Няма жертви. Обстановката е спокойна. Няма напрежение.“

Младежи от града разказаха, че ромските своеволия са често явления, пострадалите са много, но извършителите остават безнаказани.

„Циганинът се е напил, влиза в едно заведение, ти го гониш, защото е пиян, и започва да прави проблеми. Той ти вади нож и те дупчи. В училището влиза с нож. В кафето заплашват кръчмаря с нож – взимат една каса с бира и оборота, и си тръгват. И къде е тази полиция? Тичат да дупчат шефа на полицията… Каква е тази държава?“

Още от