Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лари Къдлоу, главният икономически съветник на Тръмп, е в добро състояние след прекаран сърдечен удар

Лари Къдлоу
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Главният икономически съветник на президента на САЩ - Лари Къдлоу претърпя в понеделник късно вечерта сърдечен удар, но се очаква да се възстанови напълно, съобщават водещите информационни агенции.

Доналд Тръмп разкри новината посредством съобщение в Туитър точно преди историческата си среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун: "Нашият голям Лари Къдлоу, който работи толкова упорито по въпросите на търговията и икономиката, току-що е претърпял сърдечен удар. Сега е в Медицински център "Уолтър Рийд", написа по-рано тази сутрин президентът на САЩ.

Малко по-късно секретарят на Белия дом Сара Сандърс заяви, че Къдлоу е в добро състояние след "много лек" сърдечен удар, като лекарите очакват той "да се възстанови бързо и напълно".

Трябва да се има предвид, че 70-годишният Лари Къдлоу, който е директор на Националния икономически съвет към Белия дом, бе част от преговарящия екип на САЩ през миналия уикенд на срещата на лидерите на Г-7 в Квебек, Канада.

По време на доста пламенно интервю за телевизия CNN в неделя Лари Къдлоу пък заяви, че канадският премиер Джъстин Трюдо "ни намушка в гръб", след като Трюдо потвърди, че американските тарифи срещу Канада са "обидни" и биха довели до ответни митнически тарифи спрямо САЩ.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени