Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стокообменът между България и Русия през последната година е нараснал с над 40%

Снимка: mi.government.bg

Двустранният стокообмен между България и Русия през последната година е нараснал с над 40 на сто - до повече от 4 млрд. и 200 млн. долара, съобщиха от Министерството на икономиката.

Това стана ясно по време на среща между заместник-министъра на икономиката Александър Манолев и Владимир Падалко, вицепрезидент на Търговско-промишлената палата на Руската федерация.

Падалко пристигна на посещение у нас, за да участва в българо-руски бизнес форум на тема „Медицина и фармация“.

Българската Търговско-промишлената палата беше домакин на форума, на който над 80 представители на бизнеса и институциите, обсъдиха новите възможности за сътрудничество между България и Русия в областта на медицината и фармацията. Участниците разговаряха и за възможностите за изграждане на болници у нас, за възстановяващо лечение и рехабилитация с руски инвестиции.

На срещата в министерството на икономиката зам.-министър Александър Манолев посочи, че секторът е със сериозен потенциал в двустранното икономическо партньорство, като медикаментите са водещата група стоки в Български износ за Русия през последните години.

Манолев и Падалко са постигнали съгласие за повече проекти в машиностроенето и в производство на строителни материали. Двамата се разбрали и за задълбочаването на директните контакти между малките и средни предприятия. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени