Валери Симеонов: Липсват сериозни аргументи за вот на недоверие към кабинета

Вицепремиерът откри международен форум за спасяването на българските евреи
| обновено на 14.06.18 в 11:51
Снимка: БГНЕС

Според вицепремиера Валери Симеонов липсват сериозни аргументи за внасяне на вот на недоверие към правителството.

Симеонов даде висока оценка на приключващото Българско европредседателство, особено по темата за Западните Балкани.

За шест месеца Българското европредседателство не извърши чудеса, но постигна своите цели, посочи вицепремиерът.

Симеонов коментира и искания вот на недоверие от БСП към правителството на тема "Сигурност".

„Това си е съвсем естествен политически ход на всяка опозиция. Сега е лишен от основание, защото звучи много смешно – „Ще искаме вот на недоверие, но след една седмица ще измислим по какъв повод и защо“. Какво точно е сигурността?“

По повод поисканата оставка на военния министър Красимир Каракачанов от лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки, вицепремиерът каза, че е „ненавременно и необосновано“.

„Не могат да се приписват на военен министър, който е от една година на този пост, всички неблагополучия, които са резултат от натрупани проблеми, нерешени проблеми, вече 30 години“, обоснова се Симеонов.

Той е Във Велико Търново, където откри международна научна конференция, посветена на спасяването на българските евреи. Форумът е двудневен и на него учени ще представят във Великотърновския университет неизвестни факти и събития около спасяването на българските евреи преди 75 години Форумът е под патронажа на вицепремиера Валери Симеонов, който откри конференцията.

Целта на форума е да представи истината за спасяването на българските евреи и репатрирането на евреите от Беломорска Тракия и Македония, защото дълги години историята беше изопачавана, посочи преди откриването вицепремиерът Валери Симеонов.

„Продължава да шества и да тържествува невежеството по отношение на този акт на целия български народ, но и на българското правителство. Умишлено се налага една болшевишка трактовка на тази величава епопея“.

Учени и изследователи ще представят 22 доклада. Ще бъдат засегнати темите за паметниците на българо-еврейската военна слава и еврейските трудови лагери.


Още от категорията
Заместник-министърът на правосъдието Николай Проданов

Николай Проданов: Може би грешна преценка на ръководството на Ловешкия затвор е една от причините за бягството на затворника

Депутатите от "БСП за България" за пореден път настояха в парламента да се явят министърът на вътрешните работи Валентин Радев и на правосъдието Цецка Цачева, за да дадат повече информация за случаите на избягали затворници. Народният представител Иван Ченчев коментира: "Защото тези хора от април досега пет човека са се отклонили. Нали чувате..

обновено на 22.06.18 в 10:02

Правителството в Атина приветства решението на финансовите министри от еврозоната

Гърция излиза от третата спасителна програма и започва облекчаване на дълга. Това решиха финансовите министри на Еврогрупата. "Това е исторически момент", каза еврокомисарят по икономиката Пиер Московиси. Правителството в Атина приветства решението и продължава с икономическите мерки. "Гърция си връща доверието на финансовите пазари", са първите..

публикувано на 22.06.18 в 09:11

Парламентът е домакин на дискусия за борбата за финансирането на тероризма

Парламентът днес е домакин на дискусия на тема "Борба срещу финансирането на тероризма - от законодателство към практика”. Тя се организира от евродепутатите Емил Радев и Филиз Хюсменова и председателя на Комисията по вътрешна сигурност Цветан Цветанов.  Форумът ще бъде открит от председателя на НС Цвета Караянчева, а участие в нея ще вземат главният..

публикувано на 22.06.18 в 07:15

Депутатите ще обсъдят на второ четене промените в Административно-процесуалния кодекс

Парламентът ще започне работа с обсъждане на второ четене на промените в Административно-процесуалния кодекс. Измененията разширяват обхвата на мълчаливото съгласие, като за такова ще се смята всяко непроизнасяне в срок на административен орган по поискан от заявител акт. Целта е да се дисциплинира администрацията. Петима министри ще участват в..

публикувано на 22.06.18 в 05:00

Продължава официалното посещение на президента Румен Радев в Сърбия

Продължава официалното посещение на държавния глава Румен Радев в Сърбия, по покана на сръбския президент Александър Вучич. Днес двамата ще се срещнат с представителите на българското малцинство в Димитровград и ще посетят училището „Св. св. Кирил и Методий“. Това е първа по рода си среща на толкова високо ниво с наши сънародници от Западните покрайнини...

публикувано на 22.06.18 в 04:57
Кристин Лагард - изпълнителен директор на  МВФ

Кристин Лагард предупреди за рискове от проточилите се преговори за Брекзит

Липсата на напредък в преговорите за Брекзит се превръща в риск за икономическия растеж на страните от еврозоната. Това предупреждение отправи директорът на Международния валутен фонд Кристин Лагард след заседанието на министрите на финансите на страните от еврозоната, предаде ДПА. Според Лагард проточилите се преговори и трудностите, по-специално от..

публикувано на 22.06.18 в 04:53

Турското правителство е отказало на двама наблюдатели от ОССЕ да отидат в Турция преди изборите

Турция e отказала да допусне на своя територия двама души, определени за наблюдатели на изборите в страната от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа, съобщи ДПА. Андрей Хунко, член на германския Бундестаг от партия "Левите", е бил информиран за това вчера, малко преди заминаването си от Виена, където е базирана Организацията. По-късно..

публикувано на 22.06.18 в 04:49