Валери Симеонов: Липсват сериозни аргументи за вот на недоверие към кабинета

Вицепремиерът откри международен форум за спасяването на българските евреи
| обновено на 14.06.18 в 11:51
Снимка: БГНЕС

Според вицепремиера Валери Симеонов липсват сериозни аргументи за внасяне на вот на недоверие към правителството.

Симеонов даде висока оценка на приключващото Българско европредседателство, особено по темата за Западните Балкани.

За шест месеца Българското европредседателство не извърши чудеса, но постигна своите цели, посочи вицепремиерът.

Симеонов коментира и искания вот на недоверие от БСП към правителството на тема "Сигурност".

„Това си е съвсем естествен политически ход на всяка опозиция. Сега е лишен от основание, защото звучи много смешно – „Ще искаме вот на недоверие, но след една седмица ще измислим по какъв повод и защо“. Какво точно е сигурността?“

По повод поисканата оставка на военния министър Красимир Каракачанов от лидера на партия „Воля“ Веселин Марешки, вицепремиерът каза, че е „ненавременно и необосновано“.

„Не могат да се приписват на военен министър, който е от една година на този пост, всички неблагополучия, които са резултат от натрупани проблеми, нерешени проблеми, вече 30 години“, обоснова се Симеонов.

Той е Във Велико Търново, където откри международна научна конференция, посветена на спасяването на българските евреи. Форумът е двудневен и на него учени ще представят във Великотърновския университет неизвестни факти и събития около спасяването на българските евреи преди 75 години Форумът е под патронажа на вицепремиера Валери Симеонов, който откри конференцията.

Целта на форума е да представи истината за спасяването на българските евреи и репатрирането на евреите от Беломорска Тракия и Македония, защото дълги години историята беше изопачавана, посочи преди откриването вицепремиерът Валери Симеонов.

„Продължава да шества и да тържествува невежеството по отношение на този акт на целия български народ, но и на българското правителство. Умишлено се налага една болшевишка трактовка на тази величава епопея“.

Учени и изследователи ще представят 22 доклада. Ще бъдат засегнати темите за паметниците на българо-еврейската военна слава и еврейските трудови лагери.


Още от категорията
Заместник-председателят на Комисията по финансов надзор Ралица Агайн подаде оставка.

Ралица Агайн: Оставката ми е емоционален акт, не е продиктувана от нарушение на правилата

Заместник- председателят на Комисията по финансов надзор (КФН) Ралица Агаин съобщи, че подава оставка заради случая "Олимпик" и уточни, че това е емоционален акт, а не решение, продиктувано от нарушение на правилата.  "Това е моят емоционален и морален ангажимент към хората, макар че държа да подчертая, че всички правомощия, с които..

обновено на 21.08.18 в 14:25
Днес се провежда извънредно пленарно заседание на Народното събрание.

Борисов е в НС за извънредното заседание заради "Олимпик" и проблемите с Търговския регистър

В Народното събрание започна извънредното заседание, на което се обсъжда казуса с фалиралото кипърско застрахователно дружество "Олимпик" и срива на Търговския регистър. В пленарната зала присъства премиерът Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министрите на финансите и на правосъдието Владислав Горанов и Цецка Цачева, и цялото ръководство на..

обновено на 21.08.18 в 13:29

Румен Петков: Извънредното заседание днес няма да доведе до никакъв резултат

Днешното извънредно заседание на парламента ще бъде безрезултатно,тъй като не е направен анализ и оценка на икономическите негативи от спирането на работата на Агенцията по вписванията и на фалита на застрахователната компания "Олимпик". Това коментира лидерът на АБВ Румен Петков и припомни, че Консултативният съвет по финансова стабилност, в който..

публикувано на 21.08.18 в 13:15

Българските политици поздравиха мюсюлманите по случай Курбан Байрам

Политическите лидери в страната поздравиха мюсюлманите за големия празник Курбан Байрам.  "Този ден ни учи на смирение и уважение", написа във Фейсбук премиерът Бойко Борисов и пожела взаимно успешно бъдеще.  Уважение, разбирателство и "да се подкрепяме в името на добруването на всички", пожела и в своя адрес лидерът на опозицията Корнелия..

публикувано на 21.08.18 в 12:48

„Майкрософт“ осуетила руски кибератаки срещу политически организации в САЩ

Руски опити за кибератаки срещу консервативни организации в САЩ бяха осуетени, обяви „Майкрософт“, цитирана от Би Би Си. Софтуерната компания твърди, че руски хакери се опитали да откраднат данни от политически организации, сред които са мозъчните тръстове Международен републикански институт и Институтът „Хъдсън“. Те обаче били осуетени,..

публикувано на 21.08.18 в 12:47

Джерами Хънт с призив за още санкции срещу Русия

Британският външен министър Джереми Хънт ще отправи призив днес към Съединените щати и европейските страни да наложат още санкции срещу Русия, за да противодействат на президента Владимир Путин.  Британският министър на външните работи Джеръми Хънт иска „злонамерената“ Русия да понесе допълнителни санкции. Той заминава днес на посещение във..

публикувано на 21.08.18 в 09:45
Станислав Владимиров

Станислав Владимиров, БСП: Остава усещането, че сме държава на бушоните

Парламентът ще заседава извънредно по искане на БСП заради фалита на застрахователната компания "Олимпик" и срива в Търговския регистър.  В предаването "Преди всички" Станислав Владимиров от левицата коментира бързото свикване на заседание на Народното събрание в разгара на депутатската ваканция: "Надяваме се това да не е някакъв евтин номер от..

публикувано на 21.08.18 в 09:02