Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Президентът Румен Радев, ГЕРБ и ДПС поздравиха мюсюлманите за Рамазан байрам

Президентът Румен Радев поздрави мюсюлманите в България по повод празника им.

В приветствието си той посочва: „В дните на Рамазан байрам, посветени на опрощението, щедростта и равносметката, пожелавам вашите домове да бъдат благословени с мир, здраве и щастие“.

„Вярвам, че смисълът на всеки празник е да ни сближава. Когато споделяме радостните дни и традициите си, укрепваме единството и силата си да преодоляваме заедно трудностите по общия път“, казва още държавният глава.

Румен Радев подчертава, че българският народ има многобройни основания да се гордее с традиционното разбирателство между религиозните общности, съобщиха от пресцентъра на държавния глава. 

СнимкаИ от ГЕРБ поздравиха българските мюсюлмани по повод свещения празник Рамазан байрам. Това стана с декларация от парламентарната трибуна, която прочете народният представител от партията Алтимир Адамов: 

„Пожелаваме на всички, които днес празнуват в края на месеца Рамазан - да са здрави и благочестиви, силни и добротворни! Нека уважаваме различията си и да зачитаме традициите си, независимо дали се молим за благоволение на Господ или на Аллах и търсим истината в Библията или в Корана“.

И ДПС поздрави мюсюлманите за празника им. 
"Нека живеем в мир и просперитет, независимо от религия, раса и етнос", призова лидерът на партията Мустафа Карадайъ.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна