Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Очаква се американският президент Доналд Тръмп да се срещне с руския си колега Владимир Путин в Европа през юли. Това пише в днешното си издание "Вашингтон поуст", като цитира "висш представител на администрацията и двама дипломати, запознати с графика на Тръмп". Вестникът пише, че срещата ще се състои докато Тръмп е в Европа за срещата на върха на НАТО  на 11 и 12 юли. 
"Индипендънт" пише, че Европейския съюз се подготвя за възможността Брекзит да бъде отложен. Все по-малко е вероятно преговорите с Острова да доведат до продуктивен край във времето. Вътрешните документи, изготвени от администрацията в Брюксел, показват, че блокът планира какво да прави в случай, че великобритания е част от Евросъюза и след март 2019 г.
"USA Today"  прогнозира, че гръцкото правителство ще оцелее при вота на недоверие, който тази вечер ще се гласува в парламента. Опозицията го внесе, недоволна от споразумението за името на бившата югославска република Македония. 
Руският вестник "Правда" цитира помощник-държавния секретар на Съединените щати Уес Мичъл, че преговорите завършиха с успех благодарение на тихата дипломация на САЩ. Той е добавил, че тази дипломация продължава усилията си до приемане на македония в НАТО. Изданието споменава и реакцията на България в целия процес и пише за отказа на премиера Борисов да приеме македонския президент Георге Иванов. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна