Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тите: Неймар все още не е напълно готов

Тите
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Селекционерът на Бразилия Тите потвърди, че суперзвездата Неймар все още има притеснения от контузията, но вече е готов, за да играе много добре за отбора си на Световното първенство срещу Швейцария утре. Мачът е в Ростов на Дон и с него се открива битката в пета група на Световното първенство по футбол.

"Неймар все още не е на 100 процента готов, но е в доста привилигировано положение по отношение на физиката", заяви Тите в Ростов пред журналистите. "Неговият спринтьорски капацитет и бързина са много впечатляващи и явно нищо не е загубил. И явно не е проблем да играе добре".

Треньорът добави, че всички в отбора са на разположение, с изключение на нападателя на "Шахтьор" (Донецк) Фред. "Мисля, че сме готови да изтрием срама от 2014-а година", заяви още наследникът на Карлос Дунга, под чието ръководство тимът има едва една загуба в последните 21 мача.

Едва четирима играчи от унизителното 1:7 от Германия са оцелели при Тите и това са Maрсело, Паулиньо, Фернандиньо и Вилиан, а в тази среща не игра контузеният тогава Неймар. Треньорът, който стана популярен с успехите си с Коринтианс, буквално преобрази бразилците.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна