Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Вихрушка в небето над Балканите, на земята мир и благоволение" - с това заглавие "24 часа" обобщава водещата за изданията тема за договора на Гърция и Македония.  Атмосферният фронт "Минос", който донесе ураганен вятър и проливни валежи, пропусна Преспанското езеро, където Заев и Ципрас подписаха дългоочаквания документ за името Северна Македония, уточнява вестникът.
За "Стандарт" изводът е- Балканите се отсрамиха. В това изречение се включват и футболните победи на сърби и хървати на Мондиала. 
Според "Труд" водещо е, че България вече граничи със Северна Македония и така се слага край на 27-годишен спор .
"Сега" информира, че приходите в Сребърния фон са пресъхнали и вместо да бъдат управлявани разумно, парите стоят на депозит в БНБ. Според статията, по този начин средствата не носят лихви, а загуби за данъкоплатците. Изданието изчислява още, че от 92 милиона лева до 450 милиона ще струват нови помощи за хората с увреждания, които премиерът е готов да даде.
"Земя" акцентира, че социалистите са готови със закон за хората с увреждания. Цитирани са думи на Антон Кутев от БСП, казани пред БНР, че трябва да се пренастрои системата. 
Според вестник "Дума" общинското здравеопазване в София е на ръба на фалита. Две болници и шест поликлиники са на загуба от година, останалите са излезли с минимална печалба.
В  "Монитор" четем: "Студентските общежития стават хотели". В кампусите отсядат чужденци, спортисти. Между 14 и 18 лв. на вечер трябва да подготвят нощуващите, изчислява изданието.
"Телеграф" съобщава, че порои и градушки ще се редуват до края на месеца. Изданието обобщава последиците от проливните валежи в страната, които опустошиха улици и домове, а в Бургас има ранени.   

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна