Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП предлага депутатите да не излизат в отпуск, докато не приемат пакета социални закони за хората с увреждания

Волен Сидеров: Предлагам да работим и нощна смяна

| обновено на 21.06.18 в 15:08
Снимка: БГНЕС

Парламентарната група на БСП внесе в деловодството на Народното събрание предложение депутатите да не почиват през лятото, докато не приемат пакета социални закони, които уреждат проблемите на хората с увреждания. 

Социалистите предлагат парламентът да работи и през август. Предложението давало възможност на правителството до края на юли да изработи Закона за социалните услуги, както и другите два закона – за хората с увреждания и за личната помощ – и да ги внесе в Народното събрание: 

"Според правилника, с решение на Народното събрание да се промени ваканцията на Народното събрание. Не е важно кога ще почиваме. Важно е да се разрешат проблемите на хората с увреждания в България. Да започне да стартира стъпка в правилната посока" – каза депутатът Филип Попов.

От ГЕРБ определиха като популистко искането на "БСП за България" депутатите да не почиват през август. Депутатът Десислава Атанасова: "Исканията на определена социална група се ползват за политическа реторика. Ние от ГЕРБ, когато се налага да се работи, се правят дори и дълги, понякога среднощни заседания. Госпожа Корнелия Нинова е гласувала само веднъж на сутрешна регистрация. Аз призовавам колегите да не бъдат толкова крайни популисти".

Председателят на парламентарната група на "Обединените патриоти" Волен Сидеров заяви, че би подкрепил предложението на БСП депутатите да не почиват през август: "Парламентът не е цех, в който се произвеждат части и работи на конвейр и ако ме убеди, аз бих подкрепил едно такова решение да няма лятна ваканция... Аз искам да добавя към тяхното предложение още едно – да работим нощна смяна. За това съм също. Самият аз съм така настроен. Знаете, има два типа човешки характери – чучулига и сова. Аз съм от втория тип. Предлагам да работим и нощна смяна и с Корнелия Нинова можем да обсъдим този въпрос".

В кулоарите на парламента омбудсманът Мая Манолова заяви, че ще си подаде оставката като залог, че важните три законопроекта ще бъдат гласувани от Народното събрание. БСП не приема доводите на омбудсмана Мая Манолова за евентуална оставка: "Не е нормално, защото има други групи, които се нуждаят от подкрепата на омбудсмана" – добави Георги Гьоков.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна