Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германия се бори за първа победа на Мондиал 2018

Днес на Световното първенство по футбол в Русия ще се изиграят нови три срещи. 

Световният шампион Германия ще изиграе втората си среща на Мондиала и ще се бори за първа победа. От 15:00 часа Белгия – Тунис, група „G“ в Москва (ст. „Спартак“), от 18:00 часа Южна Корея – Мексико, група „F“ в Ростов на Дон, а от 21:00часа е срещата Германия – Швеция, група „F“ в Сочи.

Вчера с голове след почивката отборът на Нигерия победи с 2:0 състава на Исландия в двубой от „D“ група на Мондиал 2018 и направи сериозна крачка към класиране за осминафиналите. В класирането начело е отборът на Хърватия със 6 точки, Нигерия има 3, а съставите на Исландия и Аржентина по 1 спечелена точка. В „Е“ група: Бразилия - Коста Рика 2:0 и Сърбия - Швейцария 1:2. Начело в класирането с по 4 точки са съставите на Бразилия и Швейцария, Сърбия има 3, а Коста Рика е без спечелена точка.

В звуковия файл можете да чуете още интересни неща около шампионата, както и очакванията от предстоящите днес мачове от кореспондента ни в Москва Ангел Григоров.

Георги Димитров разговаря с живеещия в Швейцария от дълги години бивш национал и голмайстор на „Левски“ и „Славия“ Петър Александров. Той коментира успеха на Швейцария над Сърбия.

Сърбинът Зоран Янкович направи кариера у нас с тима на „Литекс“, след което игра и за българския национален отбор. Как приема той загубата на Сърбия – можете да чуете от интервюто на Георги Димитров с него.

Във футболното студио „Световното по „Хоризонт“ можете да чуете още очаквания и прогнози за срещата Германия Швеция от Капка Тодорова - кореспондент на вестник „24 часа“ в Берлин. Кореспондентката ни в Брюксел Ангелина Пискова обобщава очакванията в местната преса преди мача Белгия – Тунис. 

В звуковия файл можете да чуете цялото футболно студио "Световното по "Хоризонт" с Ивайло Герчев.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна