Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Съдията Чакър не ни даде втора дузпа, оплака се Оби Микел

Съдията Чакър отива да гледа повторение на ситуацията с Рохо, но не даде дузпа
Снимка: Ройтерс

Капитанът на Нигерия Джон Оби Микел бе крайното разочарован от съдийството на турчина Джунейт Чакър по време на решаващия сблъсък с Аржентина от Група „D“ на Световното първеннство.

Двубоят в Санкт Петербург бе пряк сблъсък за място на осминафиналите, като „гаучосите“ се наложиха драматично с 2:1 след късен гол на Маркос Рохо. Именно бранителят на „Манчестър Юнайтед“ бе едно от най-дискутираните имена след мача, след като при резултат 1:1, игра с ръка в наказателното поле. Въпреки че Чакър използва системата за видеоповторение ВАР, в крайна сметка турският арбитър не отсъди 11-метров удар в полза на Нигерия.

„Все още не разбирам как това не е дузпа. Беше очевидна игра с ръка. Ако погледнете дузпата, отсъдена срещу Португалия предния ден, ще видите, че тук ситуацията е далеч по-ясна. Топката бе в Рохо, преди да се удари в ръката му, която бе вдигната. Може би просто съдията не е искал да ни даде втора дузпа. За нас обаче, и след като видяхме повторението, това е очевидна игра с ръка“, заяви Микел.

Въпреки че загубата изхвърли „суперорлите“ от турнира, селекционерът на тима Гернот Рор похвали своите играчи за представянето им на Мондиала.

„Разочарованието е голямо, но моят отбор даде всичко от себе си. Те изиграха много силно второ полувреме и само няколко минути ги лишиха от класиране за осминафиналите. Подобни мачове обаче изграждат характера и манталитета на отбора“, заяви германският специалист.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени