Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Продължават преговорите между ХДС и ХСС по въпроса за миграцията

| обновено на 02.07.18 в 07:32
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ръководството на Християндемократическия съюз в Германия продължава тази седмица преговорите с коалиционния си партньор – Християнсоциалния съюз, по въпроса за миграцията, съобщи тази нощ говорителка на християндемократите.

Председателят на Християнсоциалния съюз Хорст Зеехофер заяви междувременно, че ще остане в политиката, ако канцлерът Ангела Меркел направи отстъпки в спора за миграционната политика. По-рано той предложи да се оттегли от постовете на партиен лидер и вътрешен министър в кабинета на Меркел. Източници от партията на Зеехофер казаха, че той ще направи още една стъпка, ще участва в преговорите и след това ще вземе окончателното си решение.

Междувременно ръководството на Християндемократическия съюз застана зад имиграционната политика на лидера си Меркел, която е насочена към общоевропейско решение на проблема.

Целта на Християндемократическия съюз е да се организира по-добре и да се ограничи миграцията към Германия. Съгласни сме с Християнсоциалния съюз по този въпрос. Да действаме заедно в тази посока е добра новина и за Европа, и за Германия. Едностранни стъпки за противодействие обаче ще бъдат погрешен сигнал към европейските ни партньори“, подчерта генералният секретар на партията Анегрет Крамп-Каренбауер. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна