Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Двама приключват с националния на Русия

Александър Самедов
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Опитните Сергей Игнашевич и Александър Самедов прекратяват кариерата си в националния отбор на Русия. Домакините на световното първенство отпаднаха на четвъртфиналите, след като загубиха с 3:4 след изпълнение на дузпи от Хърватия. Редовното време и продълженията завършиха 2:2.

38-годишният Игнашевич обяви решението си в своя профил в Инстаграм. "Това е всичко. Много ми е трудно да осъзная какво се случи. Благодаря на всички. Дори не съм си представял, че мога да завърша футболната си кариера на такова високо ниво. Щастлив съм, че бях част от този отбор, този треньор и нашата футболна страна в продължение на почти 20 години. Благодаря и на всички фенове на ЦСКА", написа Игнашевич.

Самедов добави:  "Вече бях решил всичко за себе си. Това беше моят последен мач за националния отбор. Има разочарование, но ние показахме достоен футбол и всички могат да се гордеят. Жалко, че се случи така. Сега е трудно да говоря, разстроен съм, бяхме на крачка от полуфинал". Самедов дебютира за Русия през 2011 година и има 7 гола в 53 мача.  

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна