Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Галин Стоев представя своята „Безкрайна градина” на „Любовта е лудост”

Режисьорът Галин Стоев, директор на Националния театър в Тулуза, ще бъде специален гост на Международния филмов фестивал „Любовта е лудост”. Най-новият му филм „Безкрайната градина” е българското предложение в конкурсната програма на събитието, което ще се проведе от 24 август до 2 септември във Варна. Тази година почитателите на родното кино ще могат да гледат някои от най-новите български продукции и да се срещнат с техните екипи.

Общо около 100 заглавия ще гледат киноманите в края на лятото, 90 на сто от тях - премиерни за страната, съобщи артистичният директор на фестивала проф. Александър Грозев. Председател на журито ще е продуцентът от Холандия Клаудия Ландсбергер – една от най-влиятелните дами в европейското кино. Българският представител в комисията е режисьорът Виктор Божинов.

Българското кино е важен акцент в 26-тото издание на „Любовта е лудост”. То е ще е обособено в няколко панорами: на реж. Въло Радев по повод 95 г. от неговото рождение,  на реж. Петър Попзлатев и на филми с участието на Велко Кънев. Наградата за цялостен принос в българското киноизкуство ще получи актьорът Ицко Финци. В програмата са включени 5 негови филма, някои от които почти неизвестни.

Подробности за ролите на Ицко Финци на фестивала чуйте в аудиофайла:





БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна