Увеличават се инцидентите с мотористи

Снимка: БГНЕС

Увеличава се броят на инцидентите с участие на мотористи - само за последните две седмици през Спешното отделение на болница „Пирогов“ са преминали над 20 души.


Хубавото време и по-интензивният пътен трафик са предпоставки за увеличенията в такива травми. Това заяви д-р Людмил Симеонов, началник на клиниката по хирургия на ръката. В отделението са настанени двама мотористи, единият от които претърпява три операции. 


"Почти всички кости бяха начупени, и то много тежко", заяви Симеонов за 34-годишния пациент. 


Друг по-тежък случай в болницата от последните дни е на 23-годишния Владислав Либаров. На 1 юли той участва в свободна сесия с мотори. 


"На една от сесиите направих грешка и паднах. Китката е на парченца, имам 4 импланта. Това със сигурност ще ме направи по-внимателен. Ще продължа да карам мотор. Не знам какво трябва да стане, за да се откажа".   

Още от категорията

Преглед на печата

"Рискът от бедност у нас намлял с 6 на сто", информира вестник "Труд". Според анализ на Института за пазарна икономика рискът от бедност и социално изключване намалява, въпреки че Евростат ни обяви за най-рисковата страна в ЕС. Според анализа тенденциите са по-скоро положителни, но се очаква нарастващо подоходно неравенство. В периода между 2008-а..

публикувано на 22.10.18 в 06:57
Валери Симеонов

Вицепремиерът Валери Симеонов ще се срещне с работодателските организации днес

Вицепремиерът Валери Симеонов ще разговаря с представители на работодателските организации в сградата на Министерския съвет. Срещата е по искане на Асоциацията на организациите на българските работодатели. Ще бъдат обсъдени възможности за ускоряване на политиките и реформите в сферата на пазара на труда, пенсионното осигуряване,..

публикувано на 22.10.18 в 04:33

Майките на деца с увреждания излизат на протести с искане за оставка на Валери Симеонов

Майките на деца с увреждания излизат на протест пред Министерския съвет с искане за оставката на вицепремиера Валери Симеонов. Началният час на протестът, организиран във Фейсбук, е 12:30 часа. Повод за реакцията на майките са думи на Симеонов във връзка със Закона за хората с увреждания. Освен в София, протести ще има във Варна, Враца,..

публикувано на 22.10.18 в 04:25

КТ "Подкрепа" ще представи идеите си за промяна в заплащането и ограничаването на нощния труд

Ръководството на Конфедерация на труда "Подкрепа" ще представи в Комисията по доходи и жизнено равнище към Националния съвет за тристранно сътрудничество своето предложение за промяна в заплащането на нощния труд и искане за ограничаване на полагането му. В момента за час труд след 24 часа се плащат по 25 стотинки. За да се случи промяната,..

публикувано на 22.10.18 в 04:11

Обявяват днес финалистите в 11-то издание на конкурса "Мениджър на годината"

65 висши мениджъри от 24 сектора на икономиката подадоха документи за участие в 11. конкурс „Мениджър на годината.” 41 от тях преминаха във втория етап на надпреварата, след безпристрастна оценка по редица показатели по специално разработената за конкурса методология.От всички подали документи за участие, най-много са лидерите от ИТ..

публикувано на 22.10.18 в 03:46

Изпратиха космически апарат на 7-годишна мисия до Меркурий

От космодрума "Куру" във Френска Гвиана успешно стартира ракета "Ариана-5", която изведе в седемгодишен полет до Меркурий космическия апарат "БепиКоломбо", съобщи "Асошиейтед прес". Мисията на стойност 1,85 млрд долара е съвместен проект на Европейската космическа агенция и японската Агенция за аерокосмически изследвания. Когато апаратът,..

публикувано на 22.10.18 в 02:37
Снимка разпространена от Европейската южна обсерватория показва новооткрития примитивен галактичен свръхкуп, наречен Хиперион.

Откриха гигантски обект в покрайнините на Вселената

Международен екип астрономи установи, че в ранната Вселена, около два милиарда години след Големия взрив, е съществувала гигантска структура, съобщи сайтът Физ.орг. Тя е предшественик на галактичните свръхкупове и по онова време била най-крупният обект. Учените поясниха, че за пръв път открили толкова масивен обект при голямо червено..

публикувано на 22.10.18 в 02:32