Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ретро парад зарадва жителите и гостите на Дупница

Ретроавтомобилът събра очите на посетителите на ретропарада
Снимка: Кирил Фалин, БНР

Западни модели автомобили и соцвозила от миналия век можеха да се видят днес по улиците на Дупница.  За пореден път градът е домакин на ретро парад. Общината е съорганизатор на инициаторите на изложението - авто ретро клуб  "Авангард".

Коли от ерата на социализма се самоналожиха като акцент тази година на ретро парада на дупнишкия площад "Свобода". Особено внимание предизвика прочутата преди половин век марка "Запорожец". Неговият собственик, който идва с колата си от София, сподели:

"Това е "Запорожец" с въздушно охлаждане, четиритактов V-образен двигател. Бил е масов за по-скромния пазар откъм пари на хората, но не е бил много надежден откъм части и двигател".

Прокурорът от Дупница Ивайло Василев е горд с кола "Булгар Рено" - българо-френско производство пред 60-те години на миналия век. Почти на всяко изложение той взима купи и награди с него:

"Произведена е 1969-та година. Винаги е била в движение, и в момента е".

Общо над 60 коли видяха ценителите от целия Югозапад на площад "Свобода". За цени не се говори: "Тези автомобили са безценни", казва комендантът на парада Владимир Димитров.



Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна