Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Руският национален отбор по ски на лагер в България

Снимка: СОК "Камчия"

Руският национален отбор по ски алпийски дисциплини е у нас на летен тренировъчен лагер в Санаторно-оздравителен комплекс „Камчия“ . Съставът е воден от Алексей Горлачев, който като състезател по бобслей и едноместна шейна е участник в Зимните олимпийски игри в Солт Лейк Сити през 2002 г..

„В момента сме на подготвителен лагер за развитие на общо-физическите качества на скиорите. Подготвяме се за зимния състезателен сезон, в който основната ни цел е Световното първенство, стартовете от Световната купа, тези за  купата на Европа, както и международните състезания. Отборът ни е в основния си състав – с водещите спортисти, които са и големите ни надежди в предстоящия 4-годишен олимпийски цикъл. Мога да кажа, че усилено се подготвяме за Олимпийските игри в Пекин 2022 година“, заяви Горлачев.

„Миналата година тук лятната си подготовка проведе и младежки ни отбор по ски, който е препоръчал отличните условия – с модерен фитнес и тренировъчни зали, басейн с олимпийски размери и отлични условия за възстановяване на спортистите. Ако плановете и възможностите ни позволят, с удоволствие ще дойдем и догодина да тренираме отново тук“, завърши треньорът.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна