Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Животновъдни организации отрекоха упреците, че протестът им е политически манипулиран

Националната овцевъдна и козевъдна асоциация /НОКА/ и други животновъдни организации дадоха пресконференция на тема: Спекулациите с фермерските протести и реалната ситуация в сектор „Животновъдство“. (Деан Тодоров - вляво)
Снимка: БГНЕС

Националната животновъдна и козевъдна асоциация и други животновъдни организации отрекоха упреците, че протестът им е политически манипулиран и увериха, че той е в резултат на настроенията в бранша.

Предишният протест е бил по време на служебно правителство, а от година и половина исканията са свързани с дискриминационни промени в Наредбата за условията и реда за прилагане на схемите за директни плащания.

Животновъдите настояват всички да работят по еднакви правила.

"Хората, които вчера ни упрекваха, които не са ангажирани с наредбата, останалите, които ни упрекват за протеста, са хората, които са заинтересовани наредбата да я има. Това са млекопреработвателите, които чрез тази наредба извиха ръцете на фермерите, които свалиха цената на млякото, които отказаха да изкупуват млеката", заяви Деан Тодоров от Националната овцевъдна и козевъдна асоциация.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна