Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нинова: Политико-олигархична група краде 10 милиарда лева годишно

Станишев призова да се работи за предсрочни избори

Корнелия Нинова на Бузлуджа 2018
Снимка: БГНЕС

В местността "Историческа поляна" под връх Бузлуджа БСП проведе ежегодния си национален събор. Десетки хиляди социалисти от цялата страна и гости от чужбина се събраха за да отбележат 127 години от организираното социалистическо движение в България и провеждането на бузлуджанския конгрес. 

Съборът тази година преминава под знака на проекта "Визия за България" , с който БСП представи преди седмица програмата си за бъдещето на страната и даде заявка, че е готова отново да управлява.  Лидерът Корнелия Нинова призова от трибуната за обединение на социалистите. Тя заяви, че е време да се противопоставят на правителството на ГЕРБ, което , по думите й, руши държавността, обрича народа на бедност и посяга на най-святото - правото на хората да мислят и да се изразяват свободно:

„Тези години създадоха политико-олигархична група в България, която си присвои държавата и която краде от вас 10 милиарда лева годишно“.

Това управление не може да произведе никакви перспективи нито за хората, нито за страната, заяви и лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев, който също присъства на събора:

„Затова е време да се каже не само „оставка“, но и да се работи и да се постигнат предсрочни парламентарни избори, спасителни за България“.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна