Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Топалова и Андреев водят отборите на България на европейските купи

2
Гергана Топалова
Снимка: Любомир Тодоров

Националните отбори на България за юноши и девойки до 18 години ще участват през тази седмица в турнири от Европейската лятна купа.

От 1 до 3 август Русе ще бъде домакин на турнир от Европейската лятна купа за девойки до 18 години. В надпреварата ще вземат участие пет отбора. Освен България в турнира участват отборите на Великобритания, Израел, Русия и Словакия. Първите два отбора в крайното класиране ще се класират за финалите във Валядолид (Испания) от 6 до 8 август.

Мачовете от турнира ще се проведат на кортовете на ТК „Приста". Отборите са съставени от три тенисистки и един капитан. България е в състав: Гергана Топалова, Даниела Димитрова и Елена Кралева. Капитан на състава е Михаил Андреев.

От 1 до 3 август юношите ни ще участват на Европейската отборна лятна купа във Веска (Чехия). Освен България в турнира ще участват отборите на Австрия, Чехия, Италия, Молдова, Полша и Украйна. Първите два отбора в крайното класиране ще се класират за финалите в Италия от 6 до 8 август.

Европейският вицешампион от Клостерс Адриан Андреев е първа ракета на отбора ни Останалите участници са Симон Антони Иванов и Диан Недев, а капитан е Динко Халачев.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна