Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

СДС да се яви самостоятелно на европейските избори, предлага новият главен секретар на партията

Снимка: БГНЕС

СДС да се яви самостоятелно на европейските избори догодина, предложи новият главен секретар на партията Илия Лазаров след проведения в понеделник Национален съвет. 
 
"Аз лично изповядвам тезата, че специално за европейските избори ние трябва да се явим самостоятелно, да се премерим колко тежим на политическия пазар и от тази позиция вече може да се разговаря и да преценим с кого точно да разговаряме, как да разговаряме. В бизнеса, когато предложиш една стока, трябва да знаеш какво представлява тази стока и колко струва", каза Лазаров.

Лидерът на СДС Румен Христов уточни, че преговорите за обединение вдясно още не са започнали, тъй като не се очертават предсрочни избори. По думите му основната цел на партията е успешно представяне на местните избори.

Към момента СДС има над 10 хиляди членове, но по-малко са платили членски внос. Затова една от идеите на новия главен секретар е членският внос да отпадне и да се мине към доброволни дарения. От СДС нарекоха популистки идеите на БСП в програмата "Визия за България".

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна