Eмисия новини
от 21.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Отворен е пътят Девин - Кричим

В Чепеларе частичното бедствено положение остава

| обновено на 03.08.18 в 17:57
Снимка: Радостина Чернокова

Пътят между Девин и Кричим вече е отворен за преминаване. Седем часа продължиха възстановителните дейности по главния път, който беше разрушен в началото на седмицата от придошлата след дъждовете река Петварска в района на село Осиково.

Усложняване в предвидените възстановителни дейности е наложило затварянето на пътя за 7 часа, каза Велко Кисьов от поддържащата фирма:
"Наложи се да докараме тръби с по-голям диаметър. Самото поставяне беше не лека операция, тъй като водата постоянно тече, голям е потокът, но въпреки това с усилията на всички, които цял ден не са спирали да работят, поне в рамките на светлата част на деня пътят да бъде пуснат".

По-рано днес на мястото се бяха образували колони от чакащи автомобили. Гневни шофьори сигнализираха:

"Никой не ни предупреди, че пътят ще е затворен. Имаше патрулна кола на КПП "Девин". Двамата полицаи си стояха вътре в колата, все едно са на курорт, и не спираха, и не предупреждаваха автомобилите. Видяха ме, че минавам и не ме спряха да ме предупредят, че пътят е затворен".

В Чепеларе частичното бедствено положение остава в сила до отстраняване на последствията от свлачищата в района.

Отменено е частичното бедствено положение за Община Девин. Обстановката в общината постепенно се нормализира. Организирано е анкетиране на собствениците на наводнените къщи в село Осиково. От Агенцията за социално подпомагане ще се разгледа възможността за изплащане на еднократна финансова помощ, каза областният управител Недялко Славов.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна