Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Българин е сред загиналите общо 12 души при катастрофа между микробус и камион в Южна Италия

| обновено на 06.08.18 в 20:56
Снимка: www.primocanale.it

Край италианския град Фоджа в южната област Пулия, микробус с българска регистрация се е ударил челно в камион превозващ брашно. Загинали са 12 души, сред които и българинът управлявал микробуса.

По данни на полицията, останалите жертви са от африкански произход. Трима са ранените, един от които е шофьорът на камиона. Според очевидци, микробусът изведнъж навлязъл в насрещното платно, по което се движел камионът. Челният удар бил неизбежен след който, микробусът се преобърнал няколко пъти.

Предполага се, че на българина, който го е управлявал или му е станало лошо, или е бил заспал. Властите предполагат, че сезонните селскостопански работници са се прибирали след работа на полето на път за лагер за имигранти където пребивават около 500 души.

Италианският Сенат почете с едноминутно мълчание в памет на жертвите. Вицепремиерът Луиджи Ди Майо каза, че правителството ще поиска информация по случилото се, а вътрешният министър Матео Салвини уточни, че ще бъдат направени щателни проверки срещу нелегалното наемане на сезонни селскостопански работници.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна