Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

БСП обвини ГЕРБ в опит да купува депутати

Снимка: БГНЕС

От БСП обвиниха ГЕРБ, че прави опити да купува депутати, като предлага петцифрени заплати срещу напускане на парламентарната група. Това обяви зам.-председателят на БСП Кирил Добрев. 
"Правени ли са опити да се плати на народни представители от парламентарната група на БСП да напуснат "Коалиция за България" или БСП, защото обещават 5-цифрени заплати, ако напуснеш групата на БСП и нямаш никакви ангажименти, освен на вотове на недоверие да крепим правителството".
Според социалистите правителството непрозрачно разпределя средства към общините, основно към управлявани от ГЕРБ и ДПС, и пренебрегва тези, които имат кметове от БСП.
Добрев бе категоричен, че арестуваният в Турция общински съветник от групата на БСП в Бургас Бенчо Бенчев не е бил част от партията извън местния парламент, нито я е финансирал. 

„Ако някой е получавал средства от Бенчо Бенчев и си мисли, че той е БСП, просто бърка. Средства на хора официално под каквато и да е форма от Бенчо Бенчев в БСП не са постъпвали. Бенчо Бенчев е общински съветник от групата на БСП и коалиция в Бургас. Той е представител на нашия коалиционен партньор - Сдружението на пенсионерите“.

По този повод премиерът Бойко Борисов коментира: "Ако очаквате да нападна г-жа Нинова, няма да го направя. Решението в такива случаи е веднага гонене, махане и толкова, защото местните организации винаги могат да направят някоя беля".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна