Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВнР: Няма пострадали българи в пожара край германския град Зигбург

| обновено на 08.08.18 в 11:49
Снимка: ЕПА/БГНЕС

32-ма души бяха ранени от пожар, пламнал заради силните горещини в Германия край град Зигбург близо до Бон. Засега няма данни за пострадали български граждани, съобщиха от МВнР.

Пламъците са тръгнали от искра от преминаващ влак, която подпалила изсъхналите от жегите храсти около жп линията. Огънят за минути обхванал къщите наоколо. Всичко станало толкова бързо, че хората не успели да се евакуират навреме. Осем кооперации пламнали в късния следобед, в пламъци лумнали и паркираните пред тях автомобили. 32-ма души пострадали от пожара, един е с опасност за живота. Останалите са с натравяния от вдишания дим или проблеми с кръвообращението. Българското външно министерство съобщи, че няма пострадали българи. То обаче съветва всички пътници на бързите влакове към и от Кьолн да проверят за закъснели и отменени влакове. Край Зигбург минава скоростната жп линия, която свързва Германия с Белгия и Холандия.

550 пожарникари са участвали в потушаване на стихията. Пламъците се издигали на 10 метра височина, съобщиха спасителите. Късно вечерта огънят бе победен и евакуираните от околните къщи можеха да се върнат по домовете си. 15 семейства обаче са останали без домове и са настанени в общински жилища, докато бъдат ремонтирани къщите им.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна