Започна санирането на 120-годишната сграда на общината в Кюстендил

Започна санирането на 120-годишната сграда на общината в Кюстендил, както и на комплекса, където са областната дирекция на полицията и областната следствена служба. Средствата - около 2,7 мил. лева, за двете сгради са по програмата "Региони в растеж", а реновирането на общината трябва да приключи точно след година - на 10 август 2019-а, а на полицията  -  до февруари догодина.

Реновирането на двете сгради изисква много прецизна и специфична работа. При общината се сменя дограма на повече от един век, прозорците се чупят при свалянето им, имало идея те да се поставят на други сгради, но вече не ставали за нищо, коментира Мирослав Миланов, завеждащ отдел в общината. Вратите пък изобщо няма да се свалят и остават в автентичния им вид. Изобщо не може да се променя покривът, който е с меден обков, също на десетилетия. Сградата на полицията не е ремонтирана от откриването и през 70-те години на миналия век. Там архитектурният вид на комплекса също не може да се променя.


Още от категорията

Неправомерна употреба на ток от хотелски комплекс край Рилския манастир

Хотелски комплекс край Рилския манастир е ползвал неправомерно ток. Това е установено при проверка по сигнал от служители на енергийното дружество- доставчик. При извършената проверка е установено, че има нарушаване на трафопост и монтирано устройство за непълно отчитане на консумирана електроенергия от хотелския комплекс. Уведомен..

публикувано на 23.10.18 в 17:47

Ловеч и Троян са най-проблемните общини по отношение на неправилното паркиране в Ловешка област

Ловеч и Троян са най-проблемните общини по отношение на неправилното паркиране в Ловешка област. Това е отчетено на заседание на Областната комисия по безопасност на движението във връзка с инициативата "Да освободим тротоарите за пешеходците". Заместник-областният управител Бойко Пъдарски посочи, че според изнесените данни от началото на..

публикувано на 23.10.18 в 17:40

Майка на дете с увреждане: Ще има протести до оставката на Валери Симеонов

„Искането за оставката на Валери Симеонов остава. Ще има протести, докато не я получим. Обществото не би могло да търпи подобен цинизъм". Това заяви в предаването „Нещо повече“ Димитрина Русева – майка на дете с увреждане. „Борим се сами срещу една държава – независимо дали са работодатели, политици, партии, няма значение“, каза тя и..

публикувано на 23.10.18 в 17:40

Шофьор на училищен автобус с положителна проба при проверка от КАТ

Шофьор на училищен автобус е дал положителна проба за алкохол по време на проверка от КАТ-Котел. Хванатият с 0,59 промила е превозвал деца от село Ябланово до средищното училище „Георги Раковски“ в град Котел. Шофьорът е пуснат в неплатен отпуск до петък, съобщи директорът на училището Стефан Дондев. Проверката на двамата шофьори е..

публикувано на 23.10.18 в 17:27

Пенка Георгиева: Свалили сме доверието си от управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев

"Свалили сме доверието си от управителя на НЗОК д-р Дечо Дечев заради безотговорността към децата на България, за това, че закрива Фонда за лечение на деца, без да осъзнава, без да има необходимия административен капацитет, за това, че Касата не може да поеме в момента Фонда за лечение на деца". Това заяви в предаването "Нещо повече"  Пенка..

публикувано на 23.10.18 в 17:19

В ареста остават четиримата фалшификатори, задържани в Слънчев бряг

В ареста остават и четиримата задържани за производство на фалшиви евро и долари в курорта Слънчев бряг . Специализираният наказателен съд уважи искането на прокуратурата и наложи най-тежката мярка за неотклонение на Иван Тодоров, Петър Манев, Александър Крихтин и Димитър Ангелов. Съдът се позова на показанията на явни и тайни свидетели,..

публикувано на 23.10.18 в 17:15
Доц. Ана Кочева и Венета Гаврилова в студиото на предаването

За македонцките работи и бугарскиот jазик

Колкото по-измислени са правилата на един книжовен език, толкова по-трудно се спазват. Ярка илюстрация за това е т.нар. „македонски език“, определян от специалистите като „македонска книжовна норма на българския език“. В резултат самите граждани на Република Македония са силно затруднени да усвоят „правилния“ книжовен език. Въпросът е как ние, българите..

публикувано на 23.10.18 в 17:05