Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Идва малката сестра на Истанбулската конвенция", прогнозира Сега. Авторът Петьо Цеков пояснява, че става дума за международен документ без обвързващ характер, който ще предизвика поредното разделение на обществото заради амбициозната си цел да регулира световната миграция. Глобалният пакт за мигрантите на ООН ще бъде обсъден на 11 декември на международна конференция в Мароко.

"Дипломати алармират за странни назначения", пише Труд. Дипломатическото дружество информира, с отворено писмо, президента Радев за посланически назначения, които не отговарят на закона. Тази година на ротация подлежат над 20 поста зад граница.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е и лидер на ВМРО, подчертава, в интервю за 24 часа: "Патриотите трябва да сме заедно и на изборите догодина, разделянето ни няма да е честно към хората". В коалицията ни винаги е имало известно напрежение, но то не е заплаха за правителството", уверява той.

Огнеборци предупреждават "Пазете реколтата", пише Телеграф. Заради покачването на температурите, опасността от пожари нараства. Задължително е да има бразди край житните полета като противопожарна мярка, казват специалистите.

Вестник Сега предлага практични съвети за хората, които заминават на почивка за по-дълго време - запишете показанията на електромера и изключете електроуредите от щепсела.  И още една тема в днешния брой - домашните любимци дават, освен безгранична любов, и здраве, намаляват стреса и засилват имунната система при децата.

В неделния тираж на спорт тото в играта 6 от 49 е натрупан джакпот от 6 милиона лева, пише Стандарт. Това е най-голямата сума в историята на тотализатора.

По повод рождения ден на военноморските сили, Телеграф предлага интервю с командира, контраадмирал Митко Петев. Адмиралът на народа, както го наричат близките му, заявява "Всяко добро не остава само".  Стандарт допълва, че днес, от 10 до 15 часа, жителите и гостите на Варна ще могат да разгледат корабите на бойната ни флотилия. Животът на моряка е показан в специална изложба. Бургас и Русе също са домакини на различни прояви по повод 139-та годишнина от основаването на военно-морския ни флот.

В деня, в който напрежението между протестиращи и полиция в Букурещ стигна до сблъсъци, Монитор разказва за румънската столица в детайли. "Красивото лице на Букурещ е като учебник по история под открито небе", пише изданието.

Певицата Мими Иванова и съпругът й, композиторът Развигор Попов, са гости на съботно-неделния брой на Труд. Двамата са били в журито на наскоро завършилия фестивал "Бургас и морето".

Дерматолог съветва, на страниците на 24 часа, задължително да направим профилактичен преглед след края на лятото. Докато все още трае лятото обаче, е необходимо да не забравяме да пием вода и да използваме качествена слънцезащитна козметика.

Монитор предлага съвети как да прикрием 10-те признака по лицето ни, показващи възрастта.


Още от категорията

Над 300 членове на Бялото братство ще се включат в почистването на Седемте рилски езера

Над 300 членове на Бялото братство ще се включат в петък в почистването на района на Седемте рилски езера. Ще бъде почистено около всичките седем езера на циркуса, както и на двете така наречени "Паничени езера" в съседство. Всичко ще се събира в специално доставени торбички, направени от трева, които имат кратък срок на разлагане. След това..

обновено на 17.08.18 в 10:14

4 водоноски осигуряват вода в Харманли

В Харманли и селата Остър камък, Бисер и Надежден водата е забранена за пиене и готвене заради завишени стойности на уран и алфаактивност. В предаването „Преди всички“ кметът на Харманли Мария Киркова каза, че в града са разположени 4 водоноски на различни места. „Към момента не съм уведомена от РЗИ или ВиК да има проблем в други населени..

публикувано на 17.08.18 в 10:07

Чуждестранен печат

Историческите въпроси не трябва да се използват за всекидневна политика. Политиците са много изкушени да използват такива въпроси в борбата за власт, но отговорността е огромна, заяви македонският външен министър Никола Димитров в цитирано от вестник Вечер интервю за Телевизия 24.  Той каза това във връзка с реакциите в България след изявлението..

публикувано на 17.08.18 в 09:59

ДАЗД ще направи анализ за най-честите злополуки с деца

Има липса на интересна за децата среда, заяви в предаването „Преди всички“ Яна Алексиева – изпълнителен директор на Асоциация „Родители“.   „По време на ваканциите за децата няма достатъчно места, в които те да могат да развиват своите хобита, да спортуват, да се забавляват и каквито и да било места, които да са насочени към младите хора и..

публикувано на 17.08.18 в 09:50

Намериха тялото и на второто момче, изчезнало край вълнолома във Варна

Намерено е тялото и на второто момче, на 14 години, което беше отнесено от морето край вълнолома във Варна. Дванадесет водолази на Военноморските сили . Четири водолазни екипа от Военноморските сили, Военната полиция и областната дирекция "Противопожарна безопасност и защита на населението" подновиха издирването тази сутрин  в района на вълнолома,..

обновено на 17.08.18 в 09:35

Законът за хората с увреждания – нови срещи, нови стратегии

Законът за хората с увреждания ще трасира бъдещи промени, за да се стигне до голямата реформа. Това заяви в предаването „Преди всички“ една от протестиращите майки на деца с увреждания  Мая Стоицева  преди днешната среща на майките с представители на изпълнителната власт в Министерския съвет. „От социалното министерство направиха доста усилия...

обновено на 17.08.18 в 09:16

Италианци прекараха нощта на открито след трусовете

Уплашени италианци прекараха нощта на открито, след като южната част на страната беше разтърсена от девет труса в рамките на два часа, съобщи БТА.  Пострадало е момче, което скочило от балкона на жилището си.  Нанесени са щети по стени и балкони.  В област Молизе са се срутили необитаеми жилища.  Губернаторът на областта призова за спокойствие и..

публикувано на 17.08.18 в 09:01