Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"Идва малката сестра на Истанбулската конвенция", прогнозира Сега. Авторът Петьо Цеков пояснява, че става дума за международен документ без обвързващ характер, който ще предизвика поредното разделение на обществото заради амбициозната си цел да регулира световната миграция. Глобалният пакт за мигрантите на ООН ще бъде обсъден на 11 декември на международна конференция в Мароко.

"Дипломати алармират за странни назначения", пише Труд. Дипломатическото дружество информира, с отворено писмо, президента Радев за посланически назначения, които не отговарят на закона. Тази година на ротация подлежат над 20 поста зад граница.

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов, който е и лидер на ВМРО, подчертава, в интервю за 24 часа: "Патриотите трябва да сме заедно и на изборите догодина, разделянето ни няма да е честно към хората". В коалицията ни винаги е имало известно напрежение, но то не е заплаха за правителството", уверява той.

Огнеборци предупреждават "Пазете реколтата", пише Телеграф. Заради покачването на температурите, опасността от пожари нараства. Задължително е да има бразди край житните полета като противопожарна мярка, казват специалистите.

Вестник Сега предлага практични съвети за хората, които заминават на почивка за по-дълго време - запишете показанията на електромера и изключете електроуредите от щепсела.  И още една тема в днешния брой - домашните любимци дават, освен безгранична любов, и здраве, намаляват стреса и засилват имунната система при децата.

В неделния тираж на спорт тото в играта 6 от 49 е натрупан джакпот от 6 милиона лева, пише Стандарт. Това е най-голямата сума в историята на тотализатора.

По повод рождения ден на военноморските сили, Телеграф предлага интервю с командира, контраадмирал Митко Петев. Адмиралът на народа, както го наричат близките му, заявява "Всяко добро не остава само".  Стандарт допълва, че днес, от 10 до 15 часа, жителите и гостите на Варна ще могат да разгледат корабите на бойната ни флотилия. Животът на моряка е показан в специална изложба. Бургас и Русе също са домакини на различни прояви по повод 139-та годишнина от основаването на военно-морския ни флот.

В деня, в който напрежението между протестиращи и полиция в Букурещ стигна до сблъсъци, Монитор разказва за румънската столица в детайли. "Красивото лице на Букурещ е като учебник по история под открито небе", пише изданието.

Певицата Мими Иванова и съпругът й, композиторът Развигор Попов, са гости на съботно-неделния брой на Труд. Двамата са били в журито на наскоро завършилия фестивал "Бургас и морето".

Дерматолог съветва, на страниците на 24 часа, задължително да направим профилактичен преглед след края на лятото. Докато все още трае лятото обаче, е необходимо да не забравяме да пием вода и да използваме качествена слънцезащитна козметика.

Монитор предлага съвети как да прикрием 10-те признака по лицето ни, показващи възрастта.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна