Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

Хиляди начини за чиновнически тормоз са открити от Министерския съвет при проверка на административните услуги в страната, става ясно от първата страница на вестник 24 часа. Сред тях - чакане на опашки, прехвърляне от гише на гише, плащане на излишни такси и  неподходящо работно време. Експертите са установили, че за 370 услуги няма дори законово основание.

Цяло Карлово начело с кмета Емил Кабаиванов излиза на протест в понеделник срещу опитите да бъде закрито АГ отделението в местната болница "Д-р Киро Попов", съобщава още 24 часа. Отделението не може да продължи да работи, защото пловдивската районна здравна каса не е сключила договор с болницата за акушеро-гинекологични пътеки. Така родилките от Карлово трябва да пътуват до Пловдив за раждания, допълва изданието.

Над 200 милиона лева са приходите от нощувки, които хотелите са отчели през юни, четем в съботно-неделния брой на вестник Труд. Но по данни на Националния статистически институт, сънародниците ни по-често ходят на почивки и екскурзии в чужбина, като най-предпочитаните дестинации са Гърция и Турция.

Телеграф разказва за 9-годишната Люси от Благоевград, която става актьор във филми на Дисни. След кастинг в Съединените щати момиченцето влиза в списъка на известна холивудска агенция в Атланта, която си партнира с фимовия гигант "Уолт Дисни". Българчето получава и договор, благодарение на който ще има възможност да се снима в продукции на Холивуд и да участва във филми и реклами.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна