Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет души са ранени след стрелба в Манчестър

| обновено на 12.08.18 в 15:18
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две деца са сред ранените 10 души при стрелбата в английския град Манчестър, но само един човек е със сериозни прострелни рани в краката. Все още не е ясно кой е отговорен за стрелбата.

От полицията съобщиха, че 9 от общо десетте ранени при инцидента имат съвсем леки наранявания и се очаква повечето от тях да бъдат изписани от болницата още днес. Сериозно е положението само на един човек, ранен и в двата крака.

Стрелбата е станала през нощта по време на улично парти след края на първия ден от традиционния карибски карнавал в района "Мос Сайд". Полицията проучва видеозаписите в района, за да установи кой е извършителят на нападението.

Организаторите на карнавала съобщиха, че той ще продължи и днес, въпреки случилото се, но при засилено полицейско присъствие.

Говорител на полицията в Манчестър заяви, че инцидентът е безразсъден акт, който би могъл да бъде с много по-сериозни последици.

Все още не е известна причината за стрелбата. Работи се по версии, че става дума за престрелка и изстрелите са произведени от един човек. 10-те ранени са настанени в болница.

Улица  "Квермън Роус", където точно е станал инцидента е отцепен от полицията. Полицейското присъствие в целия квартал е засилено, за да се гарантира сигурността на населението.

"Мос Сайд" в миналото имаше печална слава на район с много престъпления, но през последните години местните жители работиха дружно за подобряване на имиджа на квартала, така че инцидентът е лоша новина за общностите и за положените от тях усилия. 

Няма информация за пострадали български граждани.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна