Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Работи се активно за възстановяването на достъпа до Търговския регистър

| обновено на 13.08.18 в 17:27
Агенция по вписванията
Снимка: БГНЕС

Работата на Търговския регистър и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел ще бъде възобновена поетапно до пълното отстраняване на техническите причини, довели в края на миналата седмица до преустановяване на достъпа, съобщиха от Агенцията по вписванията.

Справки за актуалното състояние на фирмите ще могат да се правят от сряда - 15 август. Поетапно ще бъде възстановяван достъпът и до останалите функционалности на регистъра. 
По време на аварията не е имало никакви предпоставки за злоупотреби с данните на фирмите, посочват още от Агенцията по вписванията" 
"Причините са изцяло технически, а не са резултат от злонамерена външна намеса".

Работи се активно за възстановяването на достъпа до Търговския регистър, казаха по-рано за "Хоризонт" от Агенцията. Ангажирани са екипи на всички поддържащи фирми, експерти по информационни технологии и други държавни ведомства.

На 10-и август от агенцията обявиха, че временно е преустановен достъпът до Търговския регистър и Регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, докато бъдат отстранени техническите причини. Те предупредиха, че в почивните дни няма да могат да се подават онлайн документи. Проблемът обаче все още не е отстранен.

Министърът на правосъдието незабавно е сезирал прокуратурата, ДАНС и МВР.

Всички други регистри на Агенцията по вписванията са достъпни и функционират нормално.


Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна