Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Кюстендилско правят работна карта на разрушените при дърводобив пътища

Снимка: БГНЕС

Работна карта с обозначените повредени при дърводобив пътища до селата и махали в Кюстендилско изготвят местните власти. Многобройни са сигналите от кметове в района, че след приключване на сечта, тъй като фирмите не възстановяват съсипаните пътища.

Освен съсипани терени след дърводобивните фирми се появяват нерегламентирани сметища, след което кметовете в съответните землища отнасят глоба от РИОСВ.

Работната карта ще установи и ще застави дърводобивните фирми да възстановяват пътищата, уточни Кирил Иванов – началник оперативна група в полицейското управление в Кюстендил: 

"За момента имаме сигнали за увредени пътища от фирмите, които добиват дървесина главно в община Трекляно. В селата се знаят кои са и махалите, така че в тази връзка ще бъде разработена работна карта, която ще има срок. Постепенно ще установяваме фирмите и ако може по някакъв начин да им въздействаме, като приключат работата в обекта, пътищата до махалите да бъдат възстановени. Ако трябва, след всяко приключване на обекта и кой как си извозва фирмата пътят ще се снима".

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна