Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Блокира сайтът на Министерството на правосъдието

| обновено на 17.08.18 в 11:53
Снимка: Ани Петрова, БНР

Блокира сайтът на Министерството на правосъдието. 

От няколко часа на интернет страницата на ведомството се показва съобщение: "Грешка. Заявеният адрес е недостъпен".

От пресцентъра на правосъдното министерство лаконично обясниха, че става дума за технически проблем, който ще бъде решен до час-два. Те отхвърлиха всякакви паралели с все още продължаващите проблеми с Търговския регистър, който също е под шапката на ведомството. 

Припомняме, че почти седмица ключовият електронен регистър беше напълно недостъпен, което се отрази съществено на търговския оборот в страната. От сряда вече могат да се правят онлайн справки за актуално състояние, а от днес – имаше обещание, да бъде възстановен достъпът до Регистъра на държавната администрация.

Другата седмица, но без точна дата, трябва той да заработи изцяло, след което – според казаното от премиера Борисов вчера, ще бъде потърсена отговорност на допусналите безпрецедентната криза длъжностни лица, сред които той постави на първо място директора на Агенцията по вписванията Зорница Даскалова. 

И при Търговския регистър обяснението беше, че става дума за техническа повреда. Причините за повредата се изяснява от ДАНС и ГДБОП.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна