Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Б.Борисов: Ще положим всички усилия, за да помогнем на гражданите с прекратени полици от “Олимпик“

| обновено на 19.08.18 в 19:28
Снимка: БГНЕС

Правителството ще положи всички усилия, за да помогне на 197-те хиляди граждани с прекратени полици "Гражданска отговорност" от застрахователното дружество "Олимпик", доколкото позволява законът, обеща премиерът Бойко Борисов
В Стара Загора той коментира и искането на БСП за извънредно заседание на Народното събрание заради срива на Търговския регистър. "Има държави, където изборите им пробиха с кибератаки, а тук за всяко нещо се вдига огромна олелия", каза премиерът. 

Премиерът Бойко Борисов ще настоява за промени в европейското законодателство по случая със застрахователната компания „Олимпик“. Затова съобщи днес самият Борисов в Стара Загора, където инспектира изпълнението на няколко големи инфраструктурни проекта, които се осъществяват в града.

Според премиера в случая с фалита на застрахователната компания отговорността трябва да се поеме от бизнеса.

Това, държавата да се намесва при всеки проблем, започва да се превръща в опасен прецедент, заяви Борисов. „Банковият сектор, застрахователният сектор, имат гаранционни фондове. Самият бизнес да ги поеме“, каза той.

Премиерът съобщи, че утре в 9,30 ч. свиква среща с финансовия министър Владислав Горанов и ръководството на Комисията за финансов надзор, за да обсъдят ситуацията и да предложат на българските евродепутати да направят законови предложения в европейското законодателство.

„Така или иначе това би било опасен инцидент - ние ще им помогнем с юристи и с каквото можем доколкото позволява законът. Когато стане нещо, искаме държавата да помогне. Само че държавата е на данъкоплатеца и когато кажем, че държавата трябва да помогне, това означава, че всеки от нас отделяме от данъците си за тази сфера“, добави още Бойко Борисов.

По повод искането на БСП за свикване на извънредно заседание на парламента заради срива в търговския регистър, премиерът каза:

„За тях, които са на почивка е извънредно. Мисля, че четохте доста за фирмата, която с най-ниски цени е печелила. Въпреки всичко положиха огромни усилия и до сряда ще е абсолютно готов“.

Министър-председателят увери, че системата ще работи напълно до сряда.

При посещението си в Стара Загора премиерът Борисов отбеляза, че в момента в града се работи по няколко големи инфраструктурни проекта, в които са вложени над 52 милиона лв.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна