Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нападател с нож уби своите майка и сестра край Париж

| обновено на 23.08.18 в 15:33
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Въоръжен с нож мъж уби своите майка и сестра, като рани друг човек при атака днес на улица в парижкото предградие Трап, съобщи АФП, цитирайки полицейски източници.

По непотвърдена информация 36-годишният нападател, който беше ликвидиран от полицията, е крещял "Аллах е велик" преди атаката. Третият пострадал е случаен минувач, чиито наранявания са тежки. 

Френският вътрешен министър Жерар Колом заяви, че инцидентът все още не се разследва като тероризъм.

Нападателят бе застрелян от силите на реда в града, когато напускал къща, в която се скрил и се насочил по заплашителен начин към полицията, посочва Ройтерс.

Мотивите за атаката остават неясни, но отговорност за нея пое „Ислямска държава“, без обаче да посочи доказателства. Изявлението на терористичната организация, в което тя твърди, че нападателят е неин боец, бе огласено, преди да стане ясно, че жертвите са негови роднини.

Нападателят бил от 2016 г. в терористичен списък за наблюдение заради изразени екстремистки възгледи.

Град Трап, който е с население около 30 000 души и се намира на 30 км югозападно от Париж, е известен с проблеми, свързани с бедността, банди и крайни интерпретации на исляма. В него има значително мюсюлманско население, като около 50 местни жители са заподозрени, че са напуснали Франция, за да се бият за „Ислямска държава“ в Сирия и Ирак, посочва АФП, позовавайки се на източници във френските служби за сигурност.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна