Eмисия новини
от 18.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на чуждестранния печат

Темата за Брекзит е сред най-коментираните в британските вестници, след като вчера правителството публикува съвети към хората и бизнеса при евентуално напускане на ЕС без сделка за бъдещите отношения между Лондон и Брюксел.

Тактиката на торите прави по-вероятно произвеждането на нов референдум по темата за Брекзит, пише "Гардиън" в редакционна статия. Изданието отбелязва, че става все по-ясно, че вариантът Великобритания да напусне ЕС без споразумение ще бъде катастрофа и затова торите трябва да внимават какво си пожелават. При варианта с Брекзит без споразумение ще има такива вреди и рискове, че просто не трябва да се позволява да се стига до него, допълва вестникът.

Всяка група от британското общество, било то по демографски, професионален или политически признак, е на мнение, че вариантът с Брекзит без търговско споразумение е най-вероятният на фона на проточилите се преговори, пише "Индипендънт", като се позовава на резултатите от социологическо проучване на Кей Пи Ем Джи.

Броят на мигрантите от ЕС в Обединеното кралство падна под 100 хиляди души за пръв път от 8 години, съобщава "Дейли телеграф". Вестникът цитира статистически данни за нетната миграция за периода от март 2017 г. до март 2018 г.

Мигрантите от страни от Евросъюза са спаднали до 87 хиляди, което е най-ниската стойност от шест години.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна